Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Galović po kratkom postupku smijenio Kučinu i poručio: To nije vaš problem!

24.09.2010. 22:00
Galović po kratkom postupku smijenio Kučinu i poručio: To nije vaš problem!


Županijski državni odvjetnik u Zadru Ivan Galović  u petak je po kratkom postupku podnio zahtjev za pokretanjem stegovnog postupka protiv vršitelja dužnosti općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, Trpimira Kučine zbog  stegovnog djela povrede službene tajne u svezi s obnašanjem državnoodvjetničke dužnosti te će o njegovoj daljnjoj sudbini odlučiti Državno odvjetničko vijeće, no krajnja i najdrastičnija posljedica mogla bi biti i otkaz. Na njegovo mjesto će, kako saznajemo, već u ponedjeljak sjesti njegova zamjenica i glasnogovornica Općinskog državnog odvjetništva Marijana Stipić kao vršiteljica dužnosti.
Razlog ovako brze reakcije županijskog državnog odvjetnika Ivana Galovića su tajne i ekskluzivne fotografije susreta poznatog Zadranina Rena Sinovčića, vlasnika medijske kuće VOX, vanjskog suradnika Nogometnog kluba Zadar i predsjednika Općinskog vijeća Novigrada iz redova HDZ-a s osobom na koju je pokušao utjecati da ne tereti njegovog prijatelja Zlatka Lisicu, koji je u pritvoru zbog iznude.
Policija je svjedoka ozvučila i tajno snimila te je na taj način Sinovčić i uhvaćen, a Zadarski je list došao u posjed tih fotografija i objavio ih. Kontaktirali  smo županijskog državnog odvjetnika Ivana Galovića kako bi nam pojasnio zašto je suspendiran Trpimir Kučina i na koji ja način sumnja pala baš na njega, na što to je on odgovorio: “To nije vaš problem” i poklopio slušalicu.
Sada već bivši opićinski državni odvjetnik Trpimir Kučina samo je kratko rekao kako nema komentara.