Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U Gimnaziju Jurja Barakovića postavljeni i detektori dima

24.09.2010. 22:00
U Gimnaziju Jurja Barakovića postavljeni i detektori dima


Nakon višegodišnjih nastojanja Županija nam je ove godine odobrila sredstva i sada smo konačno doživjeli da nam je prostor vrlo ugodan i moderan, a vidim da su reakcije i učenika i profesora samo pozitivne. To mi je jako drago jer smatram da su naši učenici to zaslužili, kazao je ravnatelj Artuković Ranko Artuković


Gimnazija Jurja Barakovića početak školske godine dočekala je u novom ruhu, a na oduševljenje svih djelatnika i učenika, koji sada s ponosom koračaju modernim prostorijama svoje škole. Kako doznajemo od Ranka Artukovića, ravnatelja Gimnazije Jurja Barakovića, riječ je o opsežnim radovima obavljenim tijekom ljeta, čija je neto vrijednost 1,034 milijuna kuna.
– Nakon višegodišnjih nastojanja Županija nam je ove godine odobrila sredstva i sada smo konačno doživjeli da nam je prostor vrlo ugodan i moderan, a vidim da su reakcije i učenika i profesora samo pozitivne. To mi je jako drago jer smatram da su naši učenici to zaslužili, kazao je Artuković.
Kako je pojasnio, u svim prostorijama njihove škole izmijenjene su elektroinstalacije, kompletna rasvjeta je obnovljena, postavljeni spušteni stropovi u svim prostorima, zidovi obojeni, a u dvije učionice je postavljen novi parket.
Osim ovih tehničkih i estetskih zahvata, koji su svakih nekoliko godina nužni, učinjeni su zahvati koji sada školu stavljaju visoko na ljestvicu modernih obrazovnih ustanova. Riječ je o videonadzoru koji je postavljen u hodniku i u informatičkom kabinetu te o detektoru dima koji se od sada nalazi u hodniku, potom školskom razglasu i protupožarnoj zaštiti, a u svakoj učionici postoji mogućnost priključenja interneta, telefona, radija, zemaljske i satelitske televizije.
– Treba naglasiti da videonadzor nije postavljen kako bi se učenike provjeravalo ili uhodilo, a zato se i ne nalazi u učionicama. Postavljen je u hodniku i to isključivo zbog mogućih provala, a i kako bi se moglo kontrolirati tko sve izvana ulazi u školu. Iz istog je razloga kamera postavljena i u informatički kabinet i to zbog tamošnje opreme. Školski razglas je izuzetno moderna stvar, a služit će kao školsko zvono s mnoštvom kratkih, ugodnih zvukova-melodija, koje se postupno pojačavaju, tako da više neće biti onog stresa koji su učenici do sad proživljavali nakon naglog i glasnog zvona, kazao je Artuković, naglasivši da će školski razglas biti iznimno moderna zamjena za školsku oglasnu knjigu, a u vrijeme malih odmora svirat će opuštajuću glazbu kako bi mali odmor učenicima uistinu bio odmor.
Što se tiče detektora dima, ravnatelj navodi da je on postavljen iskuljučivo za slučaj požara, a dakako da će poslužiti i za detektiranje “nepropisnog” pušenja.