1.415 poreznih dužnika uplatilo 90,5 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
469 poreznih obveznika brisano je s liste dužnika

Do kraja prošlog tjedna 1.415 poreznih dužnika uplatilo je ukupno 90,5 milijuna kuna poreznog duga te su brisani s liste poreznih dužnika bilo zato što su svoj dug podmirili u cijelosti ili su uplatom smanjili svoj dug na razinu nižu od iznosa koji je kriterij za objavu popisa, najnoviji su podaci Porezne uprave.

Porezna uprava Ministarstva financija na svojim je web stranicama objavila najnovije izvješće (datirano 21. rujna) o uplatama poreznih obveznika koji su brisani sa liste dužnika jer su svoj dug podmirili u cijelosti, te poreznih obveznika koji se nalaze na listi dužnika, a čiji je dug temeljem izvršenih uplata postao niži od iznosa koji je kriterij za objavu popisa.

Usporede li se ti s podacima od prije dva tjedna proizlazi da je u tom razdoblju broj poreznih dužnika koji su uplatili svoje obveze ili dio tih obveza porastao za 287, a iznos naplaćenog duga je veći za 23,2 milijuna kuna.

Po najnovijim podacima Porezne uprave, 469 poreznih obveznika brisano je s liste dužnika jer su svoj dug podmirili u cijelosti. Ti su porezni obveznici uplatili ukupno 44,5 milijuna kuna svojih obveza.

Istodobno je 946 poreznih obveznika, koji su uplatili 45,9 milijuna kuna, smanjilo svoj dug te je on niži od limita zbog kojeg bi se trebali nalaziti na popisu dužnika.

Naime, na listi poreznih dužnika nalaze se pravne osobe s dugovanjima iznad 300 tisuća kuna, fizičke osobe koje obavljaju djelatnost (obrtnici) čiji je dug veći od 100 tisuća kuna te građani koji za poreze i doprinose državi duguju više od 15 tisuća kuna.

Porezna uprava Ministarstva financija objavila je 31. srpnja popis pravnih osoba, obrtnika i građana, čiji su porezni dugovi državi stariji od 90 dana, a na kojem se nalazi više od 102 tisuće poreznih dužnika.

Na tom prvom popisu poreznih dužnika našlo se 7.124 poduzeća, koji su prema neslužbenim, ranijim najavama, ukupno dugovali više od 15 milijardi kuna.

Na popisu fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost (obrtnici) bilo je 13.066 osoba s dugom koji se procjenjivao na ukupno 4,4 milijarde kuna.

Na popisu građana koji državi duguju više od 15.000 kuna poreza nalazilo se 82.180 osoba i krajem srpnja njihove je ukupni dug iznosio oko 10 milijardi kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno