Klanac: Gubici su i veći od prikazanih 6 do 7 milijuna kuna

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Gradsko vijeće Obrovca jučer se sastalo, a na dnevnom redu su uz polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika Ante Župana bili i rebalans proračuna te izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji, koja je za Obrovac dala uvjetno mišljenje. Gotovo sve točke usvojene se većinom glasova koalicije HDZ-SDSS, dok je oporba imala najviše zamjerki na uvjetno mišljenje revizije.

- Revizija je dala uvjetno mišljenje, a zaključci govore da se ne radi dobro. Zamjerke su neprovođenja natječaja, to da nema mjerila ni kriterija za naplativost pojedinih potraživanja. što je jako ozbiljna stvar. Tome selektivno pristupate i otpisujete dugove kome vi hoćete. U mišljenju je navedeno i da niste provodili postupke javne nabave. Ogromni su gubici u gradskom proračunu, šest do sedam milijuna, barem ono što ste vi iskazali, a ja sam uvjeren da su veći još za barem 20 posto. Niste donijeli program i to vam revizija ozbiljno zamjera. Pravnik nas uvjerava da je sve po zakonu, a to baš i nije tako, rekao je vijećnik Marko Klanac iz HSLS-a pod točkom Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Obrovca za 2013. godinu.

Nakon zamjerki je ipak održano glasovanje, a izvješće su podržali vijećnici vladajuće koalicije.

Vijećnici su izglasali i prijedlog prvih izmjena i dopuna Proračuna Grada Obrovca za 2014. godinu s programima, planovima i funkcionalnom klasifikacijom, a dane su i procjene za 2015. i 2016. godinu.

Prihvaćeni su izvještaji o izvršenju financijskog plana Pučkog otvorenog učilišta Obrovac te Dječjeg vrtića te je dana suglasnost za postupak javne nabave električne energije, dok će poslove održavanja javne rasvjete raditi obrt Elektrovelebit.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika čavka
Uništen grad,uništena mladost!!Hoće li ikada itko odgovarati za to što je od grada prepunog mladih ljudi i puno rođene djece nakon samo 20 godina postao mrtav grad!!!Oni koji odlučuju o gradu žive u Zadru i nije ih briga što će ostati iza njih...