Četiri grada dobit će EU sredstva za razvoj, a Zadar se nada biti jedan od njih

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Na Kolegiju gradonačelnika ponajviše riječi bilo je o planovima za sređivanje gradskih prometnica

Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra na jučerašnjem je kolegiju gradonačelnika najavio rekonstrukciju Splitske ulice, kao i planove za rješenja još nekoliko gradskih prometnica.

Kasap je Gradskom vijeću Grada Zadra uputio prijedlog za davanje suglasnosti tvrtki Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina čija je ponuda za rekonstrukciju Splitske ulice od 2.876.103,86 kuna s PDV-om u postupku javne nabave ocijenjena najpovoljnijom.

- Početak radova očekuje se u drugoj polovici listopada, a do kraja ove i u sljedećoj godini nadamo se kako ćemo započeti i radove na još nekoliko ključnih gradskih prometnica i raskrižja, među kojima su i neke na koje su nas upozorili i iz Prometne policije PU zadarske, rekao je Kasap  te naglasio kako raskrižje Ulica Benka Benkovića, Put Bokanjca i Puta Nina već ima lokacijsku dozvolu te da je u tijeku rješavanje imovinsko pravnih odnosa kako bi se u 2016. godini krenulo s izgradnjom.

- Ishodili smo lokacijske dozvole te očekujemo potvrdu glavnog projekta za raskrižja Strossmayerove i Ivana Mažuranića, Put Biliga i Hrvatskoga sabora, nastavak Riječke i Šišgorićeve ulice. Također, želim istaknuti i da se u ovom trenutku projektiraju lijevi skretači iz Biogradske ulice u Put Kotlara, odnosno iz Biogradske ulice u Arbanase, kao i raskrižje Hebrangove s Ulicom Stjepana Radića i Hebrangove s Ulicom Josipa bana Jelačića, izvijestio je Kasap te najavio i rješenje za ispraćajnicu i groblje u Kožinu te sekundarnu kanalizacijsku mrežu u Ričinama.

- Idući tjedan bit će raspisana javna nabava za izgradnju ispraćajnice, kao i uređenje groblja u Kožinu. Procijenjena vrijednost radova je 950 tisuća kuna. Trgovačkom društvu Odvodnja Zadar odobrena su sredstva za raspisivanje natječaja u tri ulice sekundarne kanalizacijske mreže na predjelu Ričina, odnosno Ulica Lepantskih bitaka, 22. lipnja 1941. i Drniška ulica, iznio je pročelnik Kasap, a dogradonačelnik Zvonimir Vrančić dodao je i kako se uskoro kreće u realizaciju projekta sanacije rive u Petrčanima i naglasio kako je riječ o vrlo važnom i vrijednom projektu.

Gradskom vijeću Grada Zadra iznijet je i prijedlog o davanju suglasnosti tvrtki Tim d.o.o. iz Nadina za radove na održavanju bedema na području Grada Zadra za koje je u proračunu predviđen iznos do 200 tisuća kuna. Uz tvrtku Tim, javila se još i tvrtka Stipčević d.o.o. čija je ponuda bila neznatno nepovoljnija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno