Grad Zadar podupire rad Zavoda za povijesne znanosti

Slika korisnika admin
Autor: 
Zadarski gradonačelnik i predsjednik HAZU-a

Gradonačelnika Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem i pročelnikom UO za kulturu i šport, Radovanom Dunatovom u četvrtak je u Maloj vijećnici primio predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademika Zvonka Kusića i upravitelja Zavoda za povijesne znanosti u Zadru, dr. sc. Tadu Oršolića. Akademik Kusić ovom je prigodom kazao da mu ovo nije prvi posjet Zadru, ali jest Zavodu za povijesne znanosti. Istaknuo je kako HAZU ima 14 zavoda u 14 hrvatskih gradova, a prvi od njih osnovani su uz obalu.

- Oni su nam neizmjerno važni jer su osnovani s ciljem očuvanja hrvatskog identiteta na ovim prostorima. U današnjem modernom medijskom svijetu teško se probijaju ozbiljnije teme stoga je rad Zavoda na terenu jako bitan, a da bi bio uspješan nužna je dobra suradnja s lokalnom i područnom samoupravom, odnosno gradovima i županijama. Ovdje je to slučaj na čemu smo vam vrlo zahvalni, istaknuo je Kusić te dodao da izvrsnu suradnju imaju i sa zadarskim Sveučilištem. S njim se složio i upravitelj Oršolić te izrazio nadu i uvjerenje da će se ta suradnja nastaviti i u buduće.

- Iza nas su 62 godine znanstvenoistraživačkog i stručnog djelovanja iz područja povijesnih znanosti, a radovi koje objavljujemo u navećem su dijelu posvećeni Zadru, zadarskoj okolici i Sjevernoj Dalmaciji, dodao je Oršolić.

Gradonačelnik Kalmeta potvrdio je kako će Grad Zadar i dalje nastaviti pratiti i podupirati znanstveni rad Zavoda za povijesne znanosti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno