Knjiga ih je odvela sunčanom stranom ulice do knjižnice na Bilom brigu

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Nema ništa ljepše nego pročitati svoj prvi objavljeni novinarski članak...

„OZ - otoci zadarski" naziv je školskog lista OŠ Zadarski otoci čije predstavljanje prvog broja je održano jučer u predvorju ove zadarske škole. Glavna urednica iz učeničkih redova Lara Batur pojasnila je kako su upravo zadarski otoci nadahnuli ime lista OZ koje, naravno, odmah podsjeća na čarobnjaka iz Oza, no u njihovom slučaju radi se o kratici imena škole u inverziji - otoci zadarski.

- Nadamo se da će naš učenički rad i trud biti prepoznat kroz naše novinarske i fotografske izričaje te da će biti poticaj za sve buduće novinare i fotografe naše škole. U listu je predstavljen naš cjelokupan rad, no prije tu je tema našeg prvog broja „Čuvari na zadarskim otocima", istaknula je Batur.

Škola mora biti otvorena lokalnoj zajednici

U prvom broju OZ-a nalazi se i Školska slagalica - stalna rubrika lista koja prati najvažnije događaje škole.

- Škola mora živjeti svoj javni život i biti otvorena lokalnoj zajednici tako da smo obilježili važne datume i ugostili zanimljive osobe, pojasnila je urednica lista. Božićni sajam, Mimohod svjetlosti i sjećanja, Noć muzeja, Večer matematike, Karneval u školi, samo je dio popraćenih događanja, no tu su i dvije priče, kao i intervju „Važno je upaliti srce" sa zadarskom glumicom Žanom Bumber. U školskom listu je i rubrika „Knjiga - moj prijatelj" koja otkriva zašto je upravo knjiga prijatelj škole Zadarski otoci.

- Ona nas je odvela sunčanom stranom ulice do knjižnice na Bilom brigu. Povezala je naše obitelji u zajedničkim čitanjima preko projekta „Čitamo mi, u obitelji svi". A bila je i povod druženju s književnikom i svećenikom Đurom Zrakićem.

O ljubavi prema čitanju u obitelji Bilosnić razgovala je Petra Bilosnić sa svojim djedom Tomislavom Marijanom Bilosnićem, a u školskom knjižnici sastaje se i klub čitatelja KNJIGotoci.

Bernarda Kamber, glavna urednica iz profesorskih redova u prvom broju najviše se ponosi samom temom broja koja govori i njihovim područnim školama na otocima, na Silbi i Olibu. Na prvom broju časopisa radilo se cijelu prošlu školsku godinu, a ideja je nastala prošle godine u devetom mjesecu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno