Paški veslači u listopadu prvi put nastupaju na prvenstvu Hrvatske

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Paški veslači i njihovi treneri

U Gradskoj vijećnici održana je redovna godišnja skupština Veslačkog kluba Pag pod presjedanjem Davorina Fabijanića kojoj su, osim članova, nazočili predsjednik Vijeća klubova Hrvatskog veslačkog saveza Hrvatske Dražen Crnogaća, gradonačelnik Paga Željko Maržić, ravnateljica OŠ "Jurja Dalmatinca" Željka Zubović, trener prof. Dragutin Milinković, mladi veslači i njihovi roditelji.

Dopredsjednik kluba Branko Markota, bivši reprezentativac, sada veteran, trener i izbornik Hrvatske veslačke reprezentacije za osobe s invaliditetom podnio je iscrpno izvješće o radu u kojem je istaknuo zadovoljstvo kako se pokrenula veslačka priča u gradu Pagu s ciljem da veslanje postane sastavni dio života, a posebno kod djece. Angažiranjem u veslačkom klubu ispunilo bi se njihovo slobodno vrijeme čime bi se stvorile pretpostavke zdravog života i stvaranja radnih navika.

- Grad Pag je prepoznao našu priču i omogućio nam da krenemo. Ustupljen nam je prostor stare kuglane kojeg smo trudom i radom pojedinaca uspjeli urediti i privesti svrsi. Od kolovoza 2014. godine kada smo utemeljili klub, napravilo se puno - učlanjeni smo u krovnu udrugu - u Hrvatski veslački savez, animirali smo djecu kroz prezentacije ovog sporta, počeli smo sa ljetnom školom veslanja, nabavili osnovnu opremu, a svoj veliki trud i znanje uložio je trener Dragutin Milinković, kazao je Markota i najavio da će veslači paškog kluba u listopadu prvi put nastupiti na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu gdje je cilj pokazati da znaju veslati.

- Boje VK Pag branit će Nenad Paro i Danijel Huzjak, Vanja Fabijanić i Toni Fabijanić te Iva Fabijanić. Istaknuo bih dvojicu mladih veslača Maria Pernara i Luku Šuljića. Mario Pernar tri puta učenik generacije, prirodni laki veslač koji bi uz adekvatan rad i podršku zajednice i kluba mogao postati izvrstan svjetski poznati veslač, kazao je Markota i istanuo onog najmlađeg Luku Šuljića.

- Luka ima 11 godina i doveo je tatu na veslanje. On je talent koji ima borbeni duh, redovan je na ranim jutarnjim treninzima, vrijedan i uz to je animirao svoje vršnjake da počnu s veslanjem. Obojica su zaslužili otići na prvenstvo Hrvatske.

Za sljedeće razdoblje Markota je istaknuo da bi trebalo osigurati minimalne uvjete u prostorima kluba, a to su voda, tuš i garderobe.

- Također bi trebalo staviti pontone i kontejnere za čamce uz kanal prema Starom Gradu kako bi se moglo veslati tijekom cijele sezone. To je jako bitno napraviti zbog dolazaka klubova i reprezentacije na pripreme jer rijetko koje mjesto ima 4,5 km dugu stazu za veslanje po svim vremenskim uvjetima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno