Predlaže se prava za građenje na Višnjiku prenijeti na ŠC Višnjik

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Višnjik bi trebao postati centar sportsko-rekreacijskog turizma

S jučerašnjeg kolegija gradonačelnika Gradskom vijeću Grada Zadra upućeni su prijedlozi o izmjenama i dopunama plana Urbanističkog prostornog uređenja sportsko-rekreacijskog središta "Višnjik", kao i o izmjenama i dopunama UPU-a zone sportsko-rekreacijske namjene "Skročini". Za potrebe dovršetka izgradnje sportsko-rekreativnog kompleksa "Višnjik" predlaže se prijenos prava građenja na trgovačko društvo ŠC Višnjik te se predlaže povećanje temeljnog kapitala društva unosom zemljišta na kojem je izgrađena dvorana "Krešimir Ćosić" i otvoreno parkiralište.

- Ovi prijedlozi su u funkciji daljnjeg razvoja Višnjika, a time i Zadra kao središta sportskog turizma, objasnio je gradonačelnik Božidar Kalmeta podsjećajući na nedavnu prezentaciju Denisa Karlovića, direktora ŠC Višnjik, kojom je predstavio kako bi taj prostor trebao izgledati i što bi sve trebao sadržavati.

- Tamo će doći zatvoreni bazeni, akvapark, brojni sportski tereni i svakako i hotel za smještaj sudionika u sportskim natjecanjima. Hotel je tu vrlo važan ukoliko mislimo, a mislimo, razvijati sportski turizam u Zadru, zaključio je Kalmeta.

Karlović je, podsjetimo, najavio kako će se uz dvoranu i bazen na Višnjiku, u budućnosti graditi nogometni i atletski stadion, hotel, otvoreni olimpijski bazen s akvaparkom, te teniski kamp i trim-park, čime će Zadar dobiti moderan olimpijski centar i infrastrukturno zadovoljiti sve potrebe razvoja sportskog turizma. Naveo je kako će se u prvoj fazi obnoviti postojeći vanjski sadržaji nakon čega bi krenula izgradnja trim- parka s trim-stazom od 1.600 metara, dječjih igrališta, boćališta, skate parka, kao i terena za badminton i stolni tenis, dok bi se postojeća nogometna igrališta obnovila umjetnom travom. U drugoj fazi planirana je izgradnja teniskog kampa s četiri terena, otvorenog olimpijskog bazena sa skakaonicom i akvaparkom na 5.000 četvornih metara, a od čega se očekuje značajan prihod. Karlović je iznio plan da se u podzemlju sadašnjeg parkirališta izgradi višeetažna javna garaža iznad koje bi se gradio gradski sportski hotel s 200 kreveta kao ključan objekt za povećanje prihoda "Višnjika".

Što se Barutane tiče, tamo je u planu gradnja atletskog stadiona s devet staza i 500 sjedećih mjesta, ali i nogometni kamp sa sedam terena različitih dimenzija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno