Za održavanje referenduma potrebno prikupiti 920 potpisa

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Potpisi za raspisivanje lokalnog referenduma prikupljat će se do 10. listopada

Danas u Općini Sv. Filip i Jakov započinje 15-dnevno prikupljanje potpisa za raspisivanje lokalnog referenduma protiv izgradnje luke u centru Sv. Filip i Jakov koje je pokrenula građanska inicijativa "Za rivu" iz Sv. Filipa i Jakova. Za održavanje referenduma potrebno je prikupiti oko 920 potpisa, odnosno 20 posto imena s biračkog popisa Općine Sv. Filip i Jakov koja broji oko 4.600 stanovnika.

Potpisi za raspisivanje lokalnog referenduma prikupljat će se do 10. listopada i to u Sv. Filipu i Jakovu (igralište Kod bunara, ispred Stare škole, kod kino dvorane, na Rivi, Putnička agencija Agena), te na štandovima u Turnju, Raštanama Donjim, Raštanima Gornjim, Sikovu i Sv. Petru.

Građanska inicijativa je početkom rujna osnovala Organizacijski odbor radi prikupljanja potpisa birača upisanih u registar birača na području Općine Sveti Filip i Jakov, za raspisivanje lokalnog referenduma o potrebi da se o izgradnji dijela obalnog pojasa - luke otvorene za javni promet lokalnog značaja u naselju Sveti Filip i Jakov odlučuje obvezujućim referendumom.

Organizacijski odbor je donio Odluku o pristupanju izjašnjavanju birača o potrebi da se zatraži raspisivanje lokalnog referenduma sa sljedećim pitanjem:

"Jeste li za izgradnju dijela obalnog pojasa-luke otvorene za javni promet lokalnog značaja u naselju Sveti Filip i Jakov, kako je to predviđeno u Odluci o donošenju I. Izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja obalnog pojasa u naselju Sveti Filip i Jakov."

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno