Redove Zadranki pojačale još dvije igračice

Slika korisnika valentinam
Povratak Perice i Krstić
Autor: 
Lucija Perica i Nina Krstić su u mlađim kategorijama imale status reprezentativki
Facebook/ŽKK Zadar
Lucija Perica potpisala je ugovor sa Zadrom

Košarkašice Zadra u novu sezonu, koja će početi u subotu 30. rujna gostovanjem u Puli, ulaze s tri povratnice. Najprije su u klubu potvrdili angažman Ane Vrsaljko (1984.), a ovih dana na treninzima su se pojavile i Lucija Perica (1988.) te Nina Krstić (1992.). Perica je bila članica vrlo uspješne generacije igračica rođenih 1988./89. godine s kojom je osvajala kadetske i juniorske medalje, a nastupala je i u mladim nacionalnim selekcijama potvrđujući tako neosporan košarkaški talent. Ipak, Perica se 2009. s Majom Ledenko oprostila od aktivnog igranja, pokazalo se, na kratko. Naime, vratila se košarci u sezoni 2010./11. da bi se u veljači 2012., ozlijedila i od tada je nema na parketu. Jasno je da toliko izbivanje mora ostaviti traga, pa se očekuje da će Perica igrački doprinos svojoj ekipi moći dati u drugom dijelu sezone.

- Lucija je izrazila želju za povratkom, s čime se složila i trenerica Marija Mazija. Realno je očekivati da će prvi dio sezone kroz treninge pokušati doći u natjecateljsku formu s obzirom na to da je jako bila izvan košarke. Vjerujem i da će se mlađe djevojke s jačom konkurencijom na treninzima utakmicama razvijati u pravom smjeru - kaže Branimir Peričić, predsjednik Zadra.

Vratila se i Nina Krstić koja je posljednji put u dresu Zadra nastupala u sezoni 2009./10. Tada je otišla na studij u SAD i nedavno se vratila u Zadar te se pridružila treninzima "bijelo-plavih". Krstić je vrlo rano ušla u prvu ekipu u kojoj se isticala kao predvodnica svoje generacije čija je članica bila i Josipa Zanki (djevojački Sesar). Prethodno je Krstić zbog ozljede (koljeno) bila izvan košarke skoro godinu dana, a kada se oporavila krenula je "preko bare"...

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno