Erste banka Ligi protiv raka i zadarskoj bolnici donirala 200.000 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Za kupnju linearnog akceleratora
Ravnatelju zadarske Opće bolnice, dr. Željku Čulini te dr. Branku Dukiću, gradonačelniku Zadra i predsjedniku Lige protiv raka Zadar, donacije je svečano uručio predsjednik Uprave Erste banke, Christoph Schoefboeck
Vedran SITNICA
S uručenja donacije

U svrhu podizanja i unapređenja kvalitete medicinske usluge, Erste banka uručila je donacije Ligi protiv raka Zadar i Općoj bolnici Zadar, ukupne vrijednosti 200.000 kuna, odnosno svakoj po 100.000 kuna. Donacijom Ligi protiv raka Zadar, banka se priključila akciji "Protiv raka u dva koraka", a kojom Liga prikuplja sredstva potrebna za kupnju linearnog akceleratora, aparata za zračenje onkoloških pacijenata Zadarske županije, a za koji je do sada prikupljeno preko 1.156.109 kuna. Opća bolnica će donirana sredstva koristiti za nabavku novog gastroskopa, koji svakodnevno služi u dijagnostici i terapiji bolesti probavnog trakta, pri čemu se u Endoskopskoj laboratorij-ambulanti za gastroskopiju Opće bolnice Zadar dnevno napravi oko dvadesetak gastroskopija. Ravnatelju zadarske Opće bolnice, dr. Željku Čulini te dr. Branku Dukiću, gradonačelniku Zadra i predsjedniku Lige protiv raka Zadar, donacije je svečano uručio predsjednik Uprave Erste banke, Christoph Schoefboeck.

 - Želim se zahvaliti u ime Opće bolnice Zadar. Nabavka novog gastroskopa od iznimne je važnosti za potrebe Službe, grada Zadra i Zadarske. Želimo naglasiti da se u Endoskopskom laboratoriju-ambulanti za gastroskopiju Opće bolnice Zadar u godini dana napravi oko 1700 gastroskopija. Evidencija postupaka ide u prilog  razvoju zadarske gastroenterologije kao i educiranosti liječnika i medicinskih sestara, te smo obavljenim procedurama i zahvatima unutar gastroenterologije, uz bok najboljim centrima Republike Hrvatske, rekao je dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar istaknuto je sljedeće.

 - Veseli me što svjedočimo još jednom uključivanju gospodarskog sektora u humanitarni rad, istaknuo je župan Zadarske županije Božidar Longin.

 - Liga protiv raka Zadar i Opća bolnica Zadar 2016. godine otvorile su račun za prikupljanje sredstava za kupnju linearnog akceleratora odnosno aparata za zračenje onkoloških bolesnika. Akcija "Protiv raka u dva koraka" bila je početak svega i svojim ju je potpisima potpore podržalo 13.580 žitelja Županije. To nas je učvrstilo i dalo dodatni poticaj da ustrajemo u realizaciji kupnje aparata za zračenje, kojim bi se zaokružilo liječenje onkoloških bolesnika Zadarske županije. Nabavku aparata za zračenje do sada su u mnogim akcijama Lige podržali mnogi građani, ustanove i tvrtke, rekao je Branko Dukić, gradonačelnik Zadra i predsjednik Lige protiv raka Zadar.

 - Ulaganje u visokokvalitetnu zdravstvenu skrb jedan je od temelja na kojem se gradi prosperitet društva. Stoga mi je veliko zadovoljstvo što današnjom donacijom zadarskoj Općoj bolnici i Ligi protiv raka možemo doprinijeti unapređenju zdravstvene skrbi na području Grada Zadra i cijele Županije. Oba projekta neophodna su za podizanje kvalitete života lokalnog stanovništva, stoga sam ponosan da u njima kao banka sudjelujemo, kaže Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke.

Pored uplate donacije, Erste banka će također svim građanima koji odluče donirati sredstva na račun Lige protiv raka Zadar, otvorenog u Erste banci omogućiti uplate bez plaćanja naknade.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)