Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Žive za pobjedu protiv Lokomotive

26.09.2018. 08:00
Žive za  pobjedu  protiv  Lokomotive


 Prošlo je 11 godina kada je posljednji put jedan  nogometni prvoligaš u Biogradu odigrao službenu utakmicu. Bilo je to 2.  listopada 2007. kada je Primorac u 1. kolu Kupa s 5:0 izgubio od Intera iz  Zaprešića.
– Uh, zar je već toliko godina prošlo – zapitao se Jugo Dominis, trener  Biograjaca koji danas (15.30 sati) u 1. kolu Kupa dočekuju Lokomotivu,  drugoplasiranu momčad HT Prve lige.
– Iskreno, više bih volio da su nam protivnik Hajduk ili Dinamo koji su  ipak veći mamac za gledatelje. Ovako, čeka nas ne toliko atraktivan, ali  vrlo kvalitetan protivnik – nastavio je Dominis glasno razmišljati. U najavi utakmice uvijek se nameće pitanje o tome kako igrati, na što pripaziti,  otvoriti se ili čekati… No, Dominis je sve ove dvojbe brzo riješio.
– U ovakvim utakmicama najvažniji je voljni moment. Bude li on na visini, a nema razloga da ne bude, tek tada moći ćemo razmišljati o taktici.
Zna se da kup natjecanja donose brojna iznenađenja. Istina, u Hrvatskoj sve manje, ali tko se ne sjeća Dinamovog ispadanja od Dugog  Sela ili Naftaš Ivanića. Rekao bi komentator Slavko Cvitković, za antologiju.
– Kup je natjecanje u kojem klubovi iz nižeg ranga mogu napraviti velike stvari. Ne zanosimo se time, ali vjerujemo da imamo šanse. Možda  nisu velike, no sigurno postoje.
I dok je Lokomotiva na visokoj razini u Prvoj ligi, Primorac "kašljuca" među trećeligašima s juga.
– Nisam zadovoljan. Imamo momčad koja može više od onoga što  smo pokazali u dosadašnjih pet kola. Kao da se još uvijek tražimo. Stalno  dolaze novi igrači i trebamo u svemu tome naći one najbolje. Primjerice,  imamo puno veznih igrača, a samo jednog pravog napadača, Luku Vodopiju.
Dominis tako nije u skupini trenera koji traže "još dva igrača", no…
– Mislim da smo trebali osvojiti barem još dva boda. S obzirom na kvalitetu koji imamo to je bilo realno očekivati. I još nešto…
Recite…
– Vraća nam se Vedran Ješe. Ušao je u drugom poluvremenu u Imotskom i pokazao je da može. On nam je vrlo bitan igrač.
Kad smo kod sastava kojih to 11 startera možete najaviti.
– Ne znam još. Znam samo da će na golu biti Topić, da će Ješe ići od prve minute…
Samo to?
– Za sada…
Ipak, do početka utakmice Dominis će morati odlučiti. Do tada  mnogo je onih koji se nadaju biti u prvih 11.
– Nemam sumnje u pristup i angažman igrača, bez obzira tko će igrati.  Kvaliteta je na strani protivnika, ali borbenost i želja za pobjedom, uz domaći teren, mogu biti naši veliki aduti – podvukao je Dominis.