Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Šfikić: Apeliramo na rješavanje problema bazena Adrije

25.09.2019. 11:19
Šfikić: Apeliramo na rješavanje problema bazena Adrije


Lučka uprava Zadar oglasila se jučer priopćenjem u kojem su naveli kako je uslijed obilnih padalina tijekom u ponedjeljak navečer i u noći na utorak došlo je do zagađenja dijela mora na području odgovornosti ove lučke uprave, a što je prouzročeno izlijevanjem otpadnih tvari iz prostora tvrtke Adria u stečaju, koje se nalazi izvan lučkog područja. Lučka uprava Zadar i Lučka kapetanija Zadar reagirale su, kako ističu, odmah po onečišćenju te je angažirana tvrtka Ciklon kako bi se sanirale posljedice onečišćenja i spriječilo daljnje širenje zagađenja mora.
Robert Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zada kazao je kako je hitnom intervencijom djelatnika LUZ-a i Lučke kapetanije, koji su u kratkom vremenu angažirali tvrtku Ciklon, spriječeno veće zagađenje lučkog akvatorija.
– Nažalost, ovo je već drugi put ove godine da je došlo do onečišćenja mora otpadom iz prostora bivše tvornice Adria. Ovim putem apeliramo na rješavanje problematike napuštenih bazena s otpadom u prostoru tvrtke Adria u stečaju jer se ovo više ne smije ponavljati, poručio je Škifić. (M.Gr.)