Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

TURISTIČKI REKORDI Privlaka – mjesto poželjno i za život i za turizam

25.09.2019. 11:09
TURISTIČKI REKORDI Privlaka – mjesto poželjno i za život i za turizam


Čelni ljudi Općine Privlaka, Turističke zajednice i Općinskog komunalnog društva Artić d.o.o., Gašpar Begonja, Iva Zorić i Marjan Begonja, mogu se u pravom smislu riječi pohvaliti i biti ponosni na ono što odrađuju, prvenstveno kako su se pripremili i odradili rekordnu turističku sezonu. Privlaka je ostvarila 6,7 posto više dolazaka i 6,7 posto više noćenja.


Temelj za razvoj turističkog sektora
– Rivijera Privlaka je destinacija autentičnog dalmatinskog šušura u kojoj je sve na vrijeme bilo spremno za glavnu turističku sezonu, od ulaganja u infrastrukturu i poboljšanja uvjeta boravka turista do turističke promidžbe, kazao je dipl. ing. Gašpar Begonja, općinski načelnik, predsjednik Turističke zajednice općine Privlaka.
Privlaka će, istaknuo je Begonja, postati mjesto poželjno i za život i za turizam, pozicionirati se kao odlična destinacija i koja prati trendove u turizmu.
– Bez obzira na postignute rezultate u turizmu, svi se moramo još više angažirati kako bi se povećao broj dolazaka i sama kvaliteta turističkih usluga, govori Begonja istaknuvši kako su turistički rezultati dobar temelj i predispozicija za produženje turističke sezone i razvoj turističkog sektora.
Do 31. kolovoza ukupno je zabilježeno 42.038 dolazaka što je 6,7 posto više u odnosu na prošlu godinu, dok je noćenja zabilježeno 436.982, što je također 6,7 posto više u odnosu na prošlu godinu.
– Privatni smještaj ostvario je 35.701 dolazaka što je 7,2 posto više u odnosu na 2018., i 391.349 noćenja, odnosno 6,2 posto više. Kampovi su ostvarili 5.133 dolazaka (1,4 post više) i 38.249 noćenja (4 posto više). Hotelski smještaj je ostvario 1.123 dolazaka (6 posto manje dolazaka) i 5.707 noćenja (4 posto manje noćenja). Najviše gostiju je iz Hrvatske, Njemačke, Slovenija, Slovačka, Češka, nabrojila je Ana Šango iz TZO Privlaka.


Središnja manifestacija Privlačka noć
– Danas je Privlaka turističko mjesto koje se trudi svojim gostima pružiti pravi doživljaj Dalmacije. Zbog brojnih pjeskovitih plaža, plitkog i pjeskovitog tla ovo mjesto idealno je za obiteljski turizam, naglasila je Iva Zorić, direktorica TZO Privlaka.
Privlaka je u sklopu Privlačkog lita 2019. ponudila širok spektar kulturno-zabavnih manifestacija, od fešta i feštica, tradicionalnih ribarskih večeri, klapskih večeri, do kazališnih i kino predstava, pa sve do kreativnih radionica i sportskih događanja
Potvrđuje to i tradicionalna manifestacija Noć privlačkih ribara i sabunjara na trgu Kolište i luci Stari porat koja je u ljetnom šušuru s bogatom gastro ponudom po popularnim cijenama, privukla dosad rekordni broj posjetitelja, njih zasigurno preko pet tisuća, ako ne i više. Uz pjesme Rišpeta i Ive Amulića sve je bilo puno, Kolištem i mulom je bilo umijeće proći.
– Središnja manifestacija je Privlačka noć, spektakl glazbe, zabave, vrhunskih delicija i veličanstvenog vatrometa iz mora točno u ponoć u čast Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, ponosno će Zorić.
Privlačka noć jedna je od najvećih ljetnih fešti u Zadarskoj županiji. Uz glazbeni nastup Maje Šuput ovogodišnja Privlačka noć za sobom je ostavila zadovoljne goste i turiste te ponosne domaćine.
– Dobri rezultati nas ne smiju uspavati, naročito iznajmljivače turističkih kapaciteta. Štoviše, Općina, Komunalno drušvo Arić i TZO Privlaka već se intenzivno pripremaju za slijedeću turisičku sezonu, zaključila je Iva Zorić.