Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Agresivnog domaćina slomiti pravim pristupom

25.09.2021. 07:02


Nakon zagrijavanja kontra Zaboka u 1. kolu HT Premijer lige, košarkaši Zadra odmah su pristupili pripremama za dvostruki program koji ih čeka ovog produženog vikenda. Prvi zadatak se odnosi na hrvatsko prvenstvo u sklopu kojeg danas s početkom u 18 sati gostuju kod Adria Oil Škrljeva, dok će se po završetku tog dvoboja sve misli usmjeriti ka prvom protivniku u regionalnoj ligi, beogradskom Partizanu, koji stiže u Krešin dom u ponedjeljak. Rekli bi ništa novog jer su Zadrani navikli igrati u zgusnutom rasporedu, a ovakvim situacijama najlakše je uvijek pristupiti sistemom »korak po korak«.


Zahtjevan protivnik
Prvi korak je stoga Škrljevo koji definitivno neće biti mačji kašalj za Perinčićeve štićenike i koje je pokazalo kroz pripremno razdoblje kao i pobjedom kod Dubrave u 1. kolu da će se svaki protivnik ove sezone dobrano namučiti u sudaru s njima. Domaći strateg Damir Rajković ovog ljeta je okupio više nego solidan roster za hrvatske okvire, a posebno se ističu dolasci Paola Marinellija na poziciji razigravača te američkog krilnog centra Taylora Adwaya. Taj dvojac izrežirao je ukupno 44 poena od ukupnih 91 ubačenih Dubravi. Marinelli je imao i pet asistencija, Adway osam skokova uz 28 koševa, a solidne role odradile su također prinove Igor Stojanović, Ivan Vrgoč te još jedan Amerikanac Christopher Hortman. Kad njima pridodamo vrlo korisnog kapetana Barnjaka i Zadranina na poziciji jedinice Tonija Jelenkovića, zaključak je da su u Škrljevu stvorili dobru momčad koja je primjerice u pripremnom dvoboju u Poreču na konopcima do zadnjih sekundi držala i jednog VTB ligaša Eniseya. Na tom istom turniru nastupali su i Zadrani, gdje su se uživo mogli upoznati s mogućnostima sastava iz Mavrinaca. U toj utakmici odigranoj prije nekoliko tjedana pobjedu su odnijeli Perinčićevi igrači (73:64), no ona je došla nakon dosta muke, koja se po najavama pristiglim iz stožera Zadra predviđa i danas.
– Očekujem jednu zahtjevnu utakmicu, odigrali smo s njima prijateljsku utakmicu tijekom priprema koja je bila jako kvalitetna. Radi se o momčadi koja igra agresivno po cijelom terenu, primarno ćemo morati odgovoriti na tu njihovu agresivnost. Dobro smo se pripremili i dobro smo trenirali, ako budemo pravi i ako budemo momčad onda ne bi trebali imati problema upisati pobjedu. Morat ćemo se stvarno potruditi jer smo vidjeli u Poreču u prvom poluvremenu da pristupom nismo bili na 100 posto, dok smo se kasnije u utakmici posložili – istaknuo je Ivan Perinčić prije drugog ovosezonskog ispita u domaćem prvenstvu.


Bez kalkulacija
Bez obzira što je niti 48 sati po završetku akcije Škrljevo pred njegovim igračima jedan od najvećih izazova u regionalnom natjecanju, trener Zadra ne misli nimalo kalkulirati već je cilj opravdati ulogu favorita u premijerligaškom društvu. Ključna je riječ u cijeloj priči pristup kojeg je istaknuo i jedan od boljih aktera u pobjedi nad Zabokom, Aleksandar Bursać. Vojvođanin u dresu Zadra potvrdio je na otvaranju sezone da je odlično pripremljen i vrlo motiviran u svoj drugoj sezoni na Višnjiku.
– Škrljevo je jedna atletski dobra momčad. Ako naš pristup bude na pravom nivou, a mislim da hoće, utakmica ne bi trebala doći u pitanje. Sve je na nama, moramo imati pravi pristup i odigrati našu igru – kazao je Bursać uoči ogleda sa Škrljevom.




Adway najkorisniji igrač prvog kola
Odigranim dvobojem Cedevite Junior i Splita u srijedu kompletirano je 1. kolo HT Premijer lige u kojem su se posebno istaknula petorica igrača. Primat je odnio novopečeni član Škrljeva, Taylor Adway, koji je s 28 poena i osam skokova protiv Furnira zaslužio priznanje za najkorisnijeg igrača premijernog kola. U najbolju petorku su još ušli igrači VROS-a Đorđe Topolović (23p, 14 sk) i Anyiarbany Makoi (20p, 7sk, 7as), Furnirov Igor Marić (19p, 5sk, 3as) te Rok Radović iz Cedevite Junior (17p, 7sk, 4as).