Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Novigradska plaža imat će pristup za invalide

25.09.2021. 12:10


Završetak turističke sezone otvorio je radove na novigradskoj plaži. Načelnik Joso Klapan otkrio nam je planove oko uređenja.
– Čekali smo kraj sezone da bismo nastavili uređivati plažu. Nismo htjeli započeti prije ljeta kako ne bismo ušli u sezonu. Očekivano trajanje radova je do kraja 11. mjeseca, možda malo dulje, započinje Klapan i dodaje kako su datum početka radova dogovorili s turističkim objektima.
Kako kazuje Klapan, uređuju glavnu plažu, završit će potporni zid koji su započeli raditi još prije.
– Napravit ćemo invalidski pristup, to je novost, plažu ćemo obogatiti tuševima, jednom kabinom za presvlačenje i urbanom opremom; klupama za sjedenje, kantama za smeće, a na ulaz u more stavit ćemo inoks ograde. U sklopu ovog projekta planirali smo i nabaviti novu psihološku ogradu, nazovimo to pontonom koji će omogućiti da djeca na njemu uče plivati, saznajemo od načelnika Klapana.
Radovi, koji su planirani u skladu s godišnjim planom upravljanja pomorskim dobrom, malo su kompliciraniji jer se moraju izvoditi, kako kaže Klapan, s morske strane. Ali u svakom slučaju, iduće će ljeto novigradska plaža dočekati s novim i bogatijim ruhom.