Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ozljede i fizička sprema kroje igrački kadar »Zelenih«

25.09.2021. 07:05


Prvi domaći izazov u novoj sezoni košarkašima Sonik Puntamike donosi »susjedski derbi« protiv Šibenke. Upravo je dramatična pobjeda izborena u posljednjim sekundama proljetnog obračuna s momcima s Baldekina dovela Puntamičane do petog mjesta na ljestvici HT Premijer lige, no nešto manje od pet mjeseci kasnije, kako to obično biva u hrvatskoj košarci, karte su u potpunosti promiješane. U odnosu na družinu koja je izjednačila najbolji rezultat u povijesti kluba u Jazinama više nema čak osmorice igrača, dok su Krešimirov grad napustila trojica najboljih mušketira (Miković, Širko i Freeman), a oba kluba su preko ljeta promijenila i trenere, pa nas danas očekuje potpuno drugačija utakmica od one početkom svibnja. I Zadrani i Šibenčani su na otvaranju nove kampanje upisali poraze te u međusobnom okršaju žele doći do prva dva boda koja bi im dala vjetar u leđa na otvaranju hrvatskog prvenstva.


Nedostaje vremena
– Svaki novi tjedan nam puno znači s obzirom na vrijeme koje smo zajedno proveli na pripremama te se nadam da će nam posljednjih nekoliko dana omogućiti da podignemo nivo energije i spremnosti, te kvalitetu uigranosti, na višu razinu i da ćemo to i prezentirati u subotnjoj utakmici. Pokušali smo se energetski podići jer smo tu, s obzirom na »timing« priključivanja igrača »rosteru«, bili dosta heterogeni. Veliki broj pripremnih utakmica nismo odigrali u kompletnom sastavu, te nam svaki trening s potpunijim igračkim kadrom dosta znači kako bismo došli do željene razine uigranosti – kazao je u najavi današnjeg dvoboja trener domaće momčadi Stipe Kuliš.
Jedna od četiri pobjede koje su Puntamičani upisali u predsezoni ostvarena je upravo protiv današnjeg suparnika u susretu za treće mjesto memorijalnog turnira Tomislav Knežević, no pripreme se jedno, a natjecateljske utakmice nešto sasvim drugo.
– Prijateljske utakmice ne treba uzimati kao kriterij za analizu. One su u svoje vrijeme poslužile svrsi, no sada je počela sezona i to je u potpunosti drugačija priča. Fokusirali smo se na sebe te se nadamo da ćemo na kvalitetan način odgovoriti zahtjevima koji su pred nama. S druge strane će nas čekati suparnik koji će čitavo vrijeme igrati u visokom intenzitetu i u kvalitetnoj taktičkoj disciplini koja karakterizira sve momčadi koje vodi trener Milačić – istaknuo je mladi zadarski stručnjak koji nije želio previše otkrivati karte uoči sudačkog podbacivanja.


Problemi s ozljedama
– Ne bih se fokusirao na opasnost koja prijeti od pojedinaca, jer je Šibenka momčad koja funkcionira u sustavu koji svaku utakmicu može izbaciti drugog igrača.
Soniku će problem ponovno stvarati i ozljede nekolicine igrača te je pitanje u kakvom će sastavu istrčati na parket.
– Zdravstveni bilten nije u optimalnom stanju, no vjerujem da momci koji će biti u kadru mogu kompenzirati te nedostatke – zaključio je Kuliš.
Utakmica se igra u dvorani Jazine, s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.




Bez gledatelja
Sukladno važećim epidemiološkim mjerama koje propisuju da se sva javna okupljanja u zatvorenim prostorima na kojima će sudjelovati više od stotinu osoba, među koja spadaju i košarkaške utakmice, mogu održavati samo uz suglasnost županijskih stožera civilne zaštite, iz KK Sonik Puntamika su odlučili ne prodavati ulaznice za današnju utakmicu protiv Šibenke.