Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sv. Mihovil prvi svladao Abecedu

25.09.2021. 07:31


U prvoj utakmici trećeg kola Prve ŽNL na Bagatu su se susrele momčadi koje su s različnim raspoloženjem ušle u sezonu, Sv. Mihovil s dva poraza, a Abeceda s dvije pobjede. Na kraju su se u dvoboju lanjskih drugoligaša pobjedi radovali »otočani«.
– U 4. minuti udarac Dundova odbija se od gostujuće obrane i vara vratara Borgelotta za vodstvo domaćih 1:0. Abeceda je tijekom cijelog susreta djelovala anemično, bez puno energije, a najbolju priliku imali su u 28. minuti kada se nakon dubinske lopte Jelinića u stopostotnoj prilici našao Matija Surać, ali je njegov udarac završio preko gola. U drugom dijelu prvu priliku bilježimo u 58. minuti kada je dalekometni pokušaj F. Škare lako ukrotio Fantov. Još jedan dobar pokušaj Abecede imamo u 69. minuti kada s ruba kaznenog prostora J. Gagula pogađa tik do vratnice. Priliku za izjednačenje Abeceda je imala i u 82. minuti kada Jelinić pronalazi A. Gagulu, ali ovaj s 10-ak metara gađa ravno u Fantova. Gosti su protestirali u 84. minuti kada jedan duel Marune i Miočića u kaznenom prostoru Abecede sudac Vukančić nije okarakterizirao kao najstrožu kaznu. U 85. minuti Sv. Mihovil potvrdio je pobjedu kada se nakon kornera najbolje snašao Zvonimir Žuža koji je sa nekoliko metara matirao Borgelotta za konačnih 2:0 – napisali su na Facebook stranici Prva ŽNL Zadarska.
U ostalim utakmicama 3. kola igraju: Danas (subota): Dalmatinac – Polača (16:30 sati). Nedjelja (svi u 16:30): Škabrnja ‘91 – Velebit (B), Nova zora – Bibinje, Arbanasi – Sabunjar (igrat će se na ŠC Višnjik), Hajduk – Dragovoljac, Zlatna luka – Pakoštane.


SV. MIHOVIL 2 – ABECEDA SPORTA 0
ZADAR – Igralište Bagat. Sudac: Ivan Vukančić (Benkovac). Pomoćnici: Mijić (Rodaljice), Zrilić (Popovići). Strijelci: 1:0 Dundov (4’), 2:0 Žuža (85’). Crveni karton: Stipe Pavičić (trener Abecede, 76’).
SVETI MIHOVIL: Fantov, Masar (od 90’ Stevanović), Vojvodić, Kolega, Gobin, Dundov (od 75’ Žuža), Cukar (od 89’ Tomić), Maruna (od 90’ Boško), Ivuša, Kapović (od 71’ Kolega), Longin. Trener: Krešimir Jaklin.
ABECEDA SPORTA: Borgelott, Dokoza (od 46’ Prtenjača), A. Gagula, Gambiraža, Škara, Mandić, Vujević, Surać (od 63’ Gašpar), Miočić, Marelić (od 55’ J. Gagula), Jelinić. Trener: Stipe Pavičić.