Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Aco: Garnett će proraditi

Autor: Roman Morović

24.10.2008. 22:00
Aco: Garnett će proraditi

Foto: Filip BRALA



Nakon četvrte pobjede u pet susreta trener Zadra Aleksandar Petrović bio je zadovoljan osvojenim bodovima i upravo je to istaknuo kao najvažniju stvar u ovoj utakmici. Momčad Heliosa nazvao je crnom mačkom za Zadar, no kvaliteta je na koncu ipak prevagnula u korist domaćina.
– Svatko ima neke svoje crne protivnike, a ova utakmica je to i pokazala. Zadru je jedan od najcrnjih protivnika u regionalnoj ligi Helios. Ta momčad nam jednostavno ne odgovara, a ja bih naveo dva osnovna razloga zašto je to tako – započeo je Petrović svoje izlaganje na konferenciji za medije i nastavio.
– Kada igrate protiv takve momčadi morate strahovito puno trčati i pokrivati njihove vanjske igrače s obziorm na nevjerojatnu količinu kretnje koju Helios ima u napadu. U prvom poluvremenu smo primili 27 koševa od kojih su neki pali tako da su nas u nekoliko navrata njihovi visoki igrači jednostavno pretrčali i lagano poentirali. Taj uvodni dio unijeo je jednu određenu nervozu u našu momčad, a na to se kasnije nadovezala i činjenica da već drugu utakmicu za redom naši igrači na bokovima provode dosta minuta bez košgeterskog učinka – osvrnuo se Petrović na lošu šutersku večer svoje momčadi.
Ipak, i u najavi ove utakmice bila je važna samo i jedino pobjeda.
– Najvažnije je da smo utakmicu dobili jer je to zapravo bilo jedino bitno. Jedino što me je na kraju malo poremetilo je to što smo pri vodstvu od jedanaest razlike nekim riskantnim dodavanjima dozvolili protivniku, koji se nikada ne predaje, da se vrati u utakmicu. Tako smo umjesto relativno mirne završnice sa dvocifrenom razlikom dopustili Heliosu da se vrati na minus četiri. U svakom slučaju zadovoljni smo zbog dva osvojena boda – konstatirao je Zadarski strateg i najavio jednu novinu kada su u pitanju trenizi tokom tjedna.
– Od srijede počinjemo igrati utakmice preko tjedna jer se moramo početi adaptirati na ono što nas očekuje za četiri-pet tjedana kada počinje Eurokup. U dva tjedna odigrat ćemo dvije utakmice sa Splitom, prvu u srijedu u Splitu, a tjedan dana nakon toga će Split doći u našu dvoranu.
Na novinarsko pitanje vezano uz slab košgeterski učinak zadarskih šutera na ovoj utakmici Petrović je kazao.
– Garnettu treba još vremena da se ukomponira u momčad ,međutim bitno je ono što ja vidim na treningu i samo je pitanje trenutka kada će to profunkcionirati. Iz dana u dana, iz treninga u trening igramo sve bolje i mislim da će sve stvari polako sjesti na svoje mjesto. U trenucima kada smo imali sedam poena razlike imali smo i dva otvorena šuta, jedan Garnettov s desne i jedan Jubyev s lijeve strane i oba smo promašili. Da smo to pogodili možda smo mogli ranije zatvoriti utakmicu. Danas nismo bili pravi u šuterskom smislu i zato nismo došli u dominantniju poziciju prije samog kraja utakmice – zaključio je trener Zadra i još jednom istaknuo kako su najvažnija dva osvojena boda.
S druge strane trener Heliosa Rade Mijanović nije bio toliko razočaran igrom svoje momčadi, no već polako počinje osjećati pritisak zbog petog uzastopnog poraza na startu regionalne lige.
– Čestitao bih Aci i Zadru na zasluženoj pobjedi. Ne mogu reći da sam nezadovoljan igrom svojih momaka. Mislim da smo pokazali da imamo i kvalitet i karakter, ali kada imate šut iz igre 38% i kada dozvolite suparniku da vas nadskače onda je vrlo teško računati na dva boda, a naročito u Zadru – kratak je bio Mijanović u analizi utakmice.