Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bolnička kuhinja do kraja godine

Autor: Teuta Babajko Jamičić

24.10.2008. 22:00
Bolnička kuhinja do kraja godine

Foto: Adam VIDAS



Nova bolnička kuhinja, umjesto u listopadu, kao što je bilo najavljeno, bit će gotova do kraja tekuće godine. Glavni razlog prolongiranja roka izgradnje su dodatni dogovori između nadzora i izvođača oko ugradnje određenih materijala
Za novu bolničku kuhinju, čija je gradnja u krugu zadarske Opće bolnice, između Centralnog laboratorija i Patologije, započela u još u rujnu 2006., a trebala je biti završena u listopadu, rok izgradnje prolongiran je za još dva mjeseca, što znači da se njezino službeno otvaranje može očekivati u prosincu, odnosno do kraja tekuće godine.
Prema riječima dr. Zvonimira Vrančića, ravnatelja Opće bolnice Zadar, glavni razlog prolongiranja roka izgradnje, odnosno, “razvlačenja” radova su dodatni dogovori između nadzora i izvođača oko ugradnje određenih materijala.
Podsjetimo, izgradnja nove bolničke kuhinje povjerena je tvrtki “Lavčević”, a nakon početnih poteškoća zbog nedostataka stare infrastrukture, točnije instalacija, koje su bile u derutnom stanju, prvotni rok izgradnje, s lipnja je prolongiran za listopad ove godine. S obzirom da se radilo o prihvatljivim razlozima, zbog kojih radovi objektivno nisu mogli biti gotovi do lipnja, s “Lavčevićem” je potpisan aneks ugovora, prema kojemu bi radovi na bolničkoj kuhinji trebali biti gotovi u listopadu ove godine. No, u međuvremenu, rok izgradnje još jedanput je prolongiran i to dva mjeseca, tako da se završetak radova očekuje u prosincu, odnosno do kraja ove godine.
Vrijednost projekta izgradnje nove bolničke kuhinje je 14 milijuna kuna, a većinski se financira iz ušteđenih sredstava od rekonstrukcije i nadogradnje zgrade centralne sterilizacije, dok će se preostali dio namaknuti iz decentraliziranih sredstava za 2007. i 2008. godinu.
U prizemlju novog objekta, koji se gradi u krugu zadarske Opće bolnice, bit će suvremena bolnička kuhinja, a na katu restoran za zaposlene. No, dok bi bolnička kuhinja, uključujući cjelokupnu opremu, trebala biti završena do kraja ove godine, spomenuti rok ne odnosi se na uređenje restorana za zaposlenike Opće bolnice Zadar. Naime, prema ugovoru, tvrtka “Lavčević” napravit će grube radove, tzv. rou-bau, jer bolnica trenutačno nema novca za uređenje restorana za zaposlene. Prioritet je izgradnja i uređenje bolničke kuhinje, dok će uređenje restorana za zaposlene ovisiti o bolničkim prioritetima u idućoj godini.