Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ne podcijeniti, pobijediti!

Autor: Roman Morović

24.10.2008. 22:00
Ne podcijeniti, pobijediti!

Foto: Zvonko KUCELIN



Svi smo mi svjesni mogućih zamki koje krije ova utakmica i spremni smo na njih. Mislim da ako maksimalno koncentrirano uđemo u utakmicu naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje
Pobjeda. To je ono što se očekuje od košarkaša Zadra večeras u 5. kolu regionalne NLB lige. Nema sumnje da će i ovoga puta Dvorana Krešimira Ćosića biti dobro popunjena, a u takvoj atmosferi Zadrani mogu pobijediti svakoga. Upravo je atmosfera ono što je najviše impresioniralo bugarskog reprezentativca Dejana Ivanova kada je prije nešto više od mjesec dana došao u Zadar.
– Grad je odličan, atmosfera također i zaista sam se dobro snašao u Zadru. Što se samoga grada tiče vrlo brzo sam se uklopio, ali mi treba još neko vrijeme da se uklopim u sistem igre momčadi. Aco je za mene nov trener, isto kao i većina suigrača. Osjećam da cijeloj momčadi treba još malo vremena da se uigramo i zaigramo najbolje što možemo. Za sada sve funkcionira vrlo dobro i ne sumnjam da ćemo kako vrijeme bude odmicalo igrati sve bolje – kaže Ivanov.
Zadar bez sumnje može biti zadovoljan učinjenim u prva četiri kola, ali od prošlosti se ne živi, treba nastaviti pobjeđivati.
– Mislim da možemo biti apsolutno zadovoljni naročito ako se vidi da Zadar ima još puno prostora za napredak. Siguran sam da će nam forma rasti iz utakmice u utakmicu i da ćemo najjači biti onda kada to bude najpotrebnije, u završnici sezone.
Nije Zadar još na onoj razini igre koja se od njega očekuje, što je sasvim logično s obzirom na činjenicu da je većina igrača zajedno odigrala tek nekoliko službenih utakmica. No, forma raste i to se dobro vidjelo u drugom poluvremenu utakmice protiv Partizana kada je upravo Ivanov bio jedan od nositelja zadarske igre.
– Istina je da sam protiv Partizana vrlo dobro odigrao drugi dio utakmice kao i cijela momčad, ali to je kao s puzzlama. Još nisu sve stvari sjele na svoje mjesto, ali nastavimo li ovako kvalitetno raditi nema sumnje da će uskoro sve biti na mjestu. Momčad i sada igra dobro, ali još treba raditi da bi to dobro postalo odlično.
Nismo zaboravili večerašnjeg protivnika. Helios iz Domžala svakako je momčad koju se ne smije podcijeniti. Znaju Zadrani i zašto.
– Oni su poraženi u sve četiri utakmice do sada, ali to nikako nije razlog za podcjenjivanje. Stalno se spominje kako je Helios pobijedio u Zadru protekle dvije sezone i to treba respektirati. Oni su takva momčad da mogu iznenaditi bilo kada i zato moramo biti na oprezu. Možda su izgubili četiri utakmice do sada, ali to ne znači da ne mogu pobijediti bilo koga – kaže Ivanov koji je lani sa Splitom dvaput slavio protiv Heliosa, a ističe kako je naročito neugodna bila utakmica na gostovanju u Domžalama.
– Pobijedili smo ih, ali to je bila jedna vrlo teška utakmica u kojoj su oni čitavo vrijeme vodili desetak razlike. Svi smo mi svjesni mogućih zamki koje krije ova utakmica i spremni smo na njih. Mislim da ako maksimalno koncentrirano uđemo u utakmicu naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.
I za kraj još malo o navijačima. Tko god dođe u Zadar ostane impresioniran zadarskim Tornadom. Bilo je tako u Jazinama, a tako je i u Dvorani Krešimira Ćosića.
– Takvo nešto ja nisam vidio nikada u životu. Odigrali smo dvije utakmice u Zadru i na svakoj je bila puna dvorana. To je zaista nešto nevjerojatno i ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Navijači nam daju dodatnu snagu i sigurno da nam je puno lakše igrati s takvom podrškom s tribina. Siguran sam da će tako biti i večeras te da ćemo uz njihovu pomoć doći do nove pobjede – zaključio je Ivanov.


 IVANOV, PERIĆ I GARNETT LANI HELIOSU ZABILI 96 KOŠEVA


Trojica igrača koji su ove sezone u Zadar pristigli iz Splita, Dejan Ivanov, Hrvoje Perić i Marlon Garnett lani su sa svojom bivšom momčadi dvaput pobijedili Helios. U Splitu je bilo 85-73, a u Domžalama 85-91 u korist “žutih”. Zanimljiv je podatak kako su od ukupno 176 poena Splita u te dvije utakmice čak 96, dakle, više od polovice, postigli upravo Ivanov, Perić i Garnett. Na Gripama su bili otprilike ujednačeni, Ivanov (14), Garnett (15) i Perić (17), dok je na gostovanju u Domžalama briljirao Marlon Garnett s 34 poena uz Ivanovljevih 10 i Perićevih 6 koševa.