Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ravnatelji za rad u jednoj smjeni

Autor: Jelena Miloš

24.10.2008. 22:00
Ravnatelji za rad u jednoj smjeni


Skupovi organizirani s ciljem poboljšanja plana i programa u sustavu odgoja i obrazovanja organiziraju se četiri puta godišnje, pa smo baš ovaj tjedan posjetili višednevni skup u Primoštenu pod nazivom “Ravnatelj i ljudski resursi u obrazovnom menadžmentu”, komentirao je ravnatelj Šimičević
Udruga srednjoškolskih ravnatelja Zadarske županije osnovana je još 1991. godine, a do danas unutar udruge djeluje 21 škola i Srednjoškolski đački dom.
Udruga ravnatelja Zadarske županije zalaže se za što bolje rezultate u sustavu odgoja i obrazovanja, zatim za što uspješnije svladavanje planova i programa u školi, za stvaranje izvanrednih uvjeta za rad i na koncu za ostvarenje što boljih rezultata prilikom upisa na željene fakultete.
Između ostaloga, ravnatelji Zadarske županije zalažu se za rad škole u jednoj smjeni, s ciljem dobivanja dovoljno prostora za daljnji i uspješniji rad.
Već drugu godinu za redom, mjesto predsjednika udruge dodijeljeno je ravnatelju Gimnazije Vladimira Nazora, Radi Šimičeviću.
Svake dvije godine, pojašnjava Šimičević, ravnatelji između sebe glasuju i odabiru predsjednika, a rezultate potom šalju Agenciji za odgoj i obrazovanje, koja potom odobrava imenovanje.
Ravnatelj Šimičević upozorava da postoji sastanak Udruge ravnatelja na kojem najčešće razgovaraju o problemima vezanim za statuse ravnatelja, ali i stručno Županijsko vijeće ravnatelja, na kojem se polemizira o direktnim problemima vezanim za školu, odnosno o problemima u nastavnom planu i programu.
– Skupovi organizirani s ciljem poboljšanja plana i programa u sustavu odgoja i obrazovanja organiziraju se četiri puta godišnje, pa smo baš ovaj tjedan posjetili višednevni skup u Primoštenu pod nazivom “Ravnatelj i ljudski resursi u obrazovnom menadžmentu”, komentirao je ravnatelj Šimičević dodajući da se na ovom skupu ravnatelja razgovaralo o novom zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama, aktivnostima u CARNETovom djelokrugu rada, pedagoškom standardu te o kadrovskim pitanjima.
Ravnatelj Šimičević komentirao je i slučaj otprije nekoliko mjeseci, kada je ravnatelj Srednjoškolskog đačkog doma Mile Ivković optužen za malverzacije u spomenutom domu.
– Dali smo podršku ravnatelju Ivkoviću, ne zato što nam je kolega, već zato što nam je priložio dokumente koji dokazuju da u njegovom radu nije napravljena nijedna pogreška, komentirao je ravnatelj Šimičević obrušavajući se pritom na javna sredstva informiranja zbog pisanja neistine.
Na koncu, Šimičević je rekao da se učenici intenzivno pripremaju za nacionalne ispite, na kojima će pokazati gradivo stečeno unutar četiri godine srednjoškolskog obrazovanja.