Belgijanci Galovcu prijete - vojskom?

Slika korisnika admin
albert II
Albert II., aktualni belgijski kralj

Iako smo svjedoci kontinuiranih izmjena, dopuna i donošenja novih zakona, takva praksa nije u svim europskim zemljama, a presuda koja je iz Bruxellesa početkom ovog tjedna pristigla na adresu Općine Galovac od suda iz Bruxellesa očiti je dokaz za to. Ona je, naime, pisana u ime belgijskog kralja te u njezinu naslovu stoji: "Mi, Albert II., kralj Belgije, svim sadašnjim i budućim, dajemo na znanje da je Prvostupanjski sud koji zasjeda u Bruxellesu izrekao presudu"...

U istom tonu presuda i završava te glasi: "Pozivamo i naređujemo svim sudbenim izvršiteljima od kojih to zahtijeva staviti ovu presudu u izvršenje: Svim našim Vrhovnim Tužiteljima i našim Kraljevskim Tužiteljima prvostupanjskih sudova tome pomoći i svim Komandantima i Časnicima oružnih snaga pružiti u tome pomoć kada budu za to pozvani".

Praksu iz prošlih stoljeća zadržale su uz ostale i Nizozemska te Velika Britanija gdje se i danas presuda izriče u ime kraljice, a suci nose perike. Presude se, pojasnio nam je mr. Šime Pavlović, uvijek izriču u nečije ime, a to je u pravilu vrhovna vrijednost u pojedinoj zemlji, koja u prvom redu ima karakter isticanja važnosti osoba, a u sudskoj praksi svečani dio.

Kod nas se presude od osamostaljenja izriču u ime Republike Hrvatske, dok je praksa bivše države bila izricati ih u ime naroda.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika kriticar9
THE SHOW MUST GO ON... Ajme ljudi koja strpnja prolaziti kroz Galovac sada.Vraćajući se sa posla pritrnio sam da me ne bi skinuo neki Belgijanac.Odmah sam pohitao vidjeti di je naš krizni štab na čelu sa komadantom Domovnom i saznao da još sinoć držu prvu liniju u podrumu braneći se od pustih Belgijanaca i lažnih vjerovnika.Molio bi ih da nas spase od ove opsade i smisle nešto,možda da se ugledaju na Izeta Fazlinovića i uvedu HOT LINE.Domovno uputi Suzi i Šeherezadu kako da dahću i eto para za vratiti dugove. Oslobodite nas te opsade.Vjerujem u vas.
Slika korisnika holcer
he he he he ! Ovi Zadarski novinari su bas smijesni,ili oni koji im dadnu ovakvu deformaciju jos smijesniji.