Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Od boćanja ne odustaje ni u 90. godini

24.10.2010. 22:00
Od boćanja ne odustaje ni u 90. godini


Najstarija sudionica turnira bila je gošća Relaksa, Helga iz Austrije, koja dokazuje da se i u 90. godini života žene mogu rekreativno baviti sportom
Jučer se u Pridrazi održao prvi ženski turnir u boćanju kojeg je organizirao ženski boćarski klub Priska iz Pridrage. Na boćalištu pokraj sportskog centra Mile Čulina bilo je veoma živo, zahvaljujući dobro raspoloženim natjecateljicama, koje su vješto odigrale ovu, u Dalmaciji popularnu igru.
Iako se boćanje inače smatra muškom igrom, ekipe iz boćarskog kluba Priska, Udruge za sportsku rekreaciju žena Relaks te Društva za sportsku rekreaciju Promina dokazale su vještim pokretima da taj stereotip u ovom slučaju ne vrijedi. Zaista je pohvalno što ove žene, unatoč srednjoj životnoj dobi, obiteljskim i poslovnim obvezama, uvijek nađu vremena za rekreaciju i druženje.
– Već šestu godinu sam član Udruge za sportsku rekreaciju žena Relaks i moram priznati da više ne mogu zamisliti život bez rekreacije. Gdje god smo gostovali imali smo odlične rezultate, što je odlična motivacija za daljne aktivnosti. Ne smatram da je boćanje nužno muška igra, jer danas je mala razlika između muških i ženskih sposobnosti u sportu. Iako se moj muž tu i tamo malo “naduri” kada idem na gostovanja, on i ostatak obitelji su mi velika podrška, veselo kaže Marica Morić.
Na turniru smo primijetili i veselu tetu Helgu iz Austrije, koja se već petnaest godina druži sa ženama iz Relaksa te svaki slobodni trenutak koristi za posjet svojim prijateljicama iz Zadra.
– Prije petnaest godina sam se slučajno upoznala s ovim divnim ženama u Opatiji na skupu za žene rekreativke. Od tada smo stalno u kontaktu, i kada god imamo priliku nalazimo se, kako kod mene u Klagenfurtu, tako i u Zadru. Nedavno sam proslavila 90. rođendan i još uvijek se aktivno rekreiram i vozim auto. Dakle, godine nisu razlog da se odreknete brige za svoje tijelo i zdravlje, govori kroz smijeh gospođa Helga.
Boćarski klub Priska inače aktivno djeluje već dvije godine. Nakon brojnih gostovanja po Hrvatskoj, članovi su se odlučili i u svom mjestu organizirati ovaj nesvakidašnji turnir. Sudeći po viđenom, bio je to pun pogodak. Muškarci su ovaj put bili samo publika, što se rijetko viđa.