Umjetnička djela od plastičnog otpada

Slika korisnika admin
djeca_radionica_2
Radionice su provedene u sklopu projekta "Reciklirajmo zajedno"

Zanimljiva izložba dječjih radova pod nazivom "Zeleni čarobnjaci" otvara se danas na dječjem odjelu Gradske knjižnice Zadar, a moći će se pogledati sve do nedjelje. Radovi su nastali na kreativnim radionicama koje su organizirali Udruga Eko-Zadar i Gradska knjižnica Zadar, a djeca su izrađivala umjetnička djela od plastičnog otpada.

- Riječ je o izboru radova nastalih tijekom istoimenih kreativnih radionica održanih u organizaciji udruge "Eko-Zadar", a u suradnji Gradskom knjižnicom Zadar. Na radionicama koje su održane na Dječjem odjelu Gradske  knjižnice i u ograncima Bili Brig, Ploča, Crno i Arbanasi sudjelovalo je stotinu djece i mladih u dobi od tri do 15 godina. Tijekom radionica koje su vodile Suzana Šoša, Atana Grbić i Jelena Veršoć polaznici su oslikavali i ukrašavali PET ambalažu, dajući time plastičnom otpadu novu uporabnu vrijednost. Svrha radionica bila je posredstvom kreativnog izražavanja utjecati na unaprjeđenje ekološke svijesti djece i njihovih roditelja, te time skrenuti pozornost na važnost pravilnog postupanja s otpadom, izvjestila je Nives Rogoznica iz udruge Eko Zadar.

Radionice su provedene u sklopu projekta "Reciklirajmo zajedno" uz financijsku potporu  zaklade "Kajo Dadić", Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Čistoće d.o.o, Grada Zadra i Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno