Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uređena Lokunja u koncesiju

24.10.2010. 22:00
Uređena Lokunja u koncesiju


Davanjem uređenog dijela Lokunje u koncesiju ostvarit će se određeni prihod, a s druge strane koncesionar će Lokunju redovito održavati, kazao je paški gradonačelnik Ante Fabijanić
Na području Lokunje u Pagu odvijaju se radovi na uređenju nogostupa i ceste, kao i okoliša uz plažu s koje se ljeti uzima ljekoviti mulj, peloid koji se koristi za liječenje reumatskih i dermatoloških bolesti. Nakon što se uredi okoliš postavit će se nova vanjska rasvjeta, a u trenutno zapušteni objekt uz plažu uvest će se struja i voda i u tom će se prostoru urediti sanitarni čvor i svlačionice.
– Nastavljamo s projektom uređenja šireg područja Lokunje i sada se postavljaju kameni rubnjaci uz cestu, čiste se prilazni putovi do plaže, a kada sve bude gotovo raspolagat ćemo prostorom koji će biti ugodan ljetnim gostima, a Gradu će donositi korist, kaže gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
Gradonačelnik Fabijanić je naveo kako će se nakon uređenja raspisati natječaj za davanje Lokunje u koncesiju jer do sada od korištenja ljekovitog mulja Grad Pag nije imao izravnu financijsku korist.
– Davanjem uređenog dijela Lokunje u koncesiju ostvarit će se određeni prihod, a s druge strane koncesionar će Lokunju redovito održavati, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Očekuje se kako će koncesionar raditi i na promidžbi Lokunje, kao velikog nalazišta ljekovitog mulja.
Naime, ljekoviti paški mulj se gotovo i ne spominje u turističkim prospektima. Prošle godine na Lokunji je uređena šetnica uz koju su postavljene klupe i vanjska rasvjeta, a to će se napraviti i na dijelu Lokunje koji se sada uređuje.
– Ovaj projekt se odvija etapno i najvažnije nam je konačno uređenje Lokunje koja je u većem dijelu dugo godina bila zapuštena. Kada se završe svi radovi obalni dio Lokunje bit će prikladno uređen za boravak gostiju koji se liječe muljem, zaključuje gradonačelnik Fabijanić.