Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vukovar ipak prejak

24.10.2010. 22:00
Vukovar ipak prejak


Goran je u susretu trećeg kola bio bolji nego u otvaranju sezone protiv Mladosti iz Kaštela, ali je to protiv snažne momčadi Vukovara bilo dostatno samo za osvajanje jednoga seta.
Nakon početnog vodstva Vukovara od 0:2, Goranova postava dolazi do 4:2 da bi gosti napravili 6 poena zaredom i na prvi se odmor otišlo sa 4:8. Isti je razmak kod 10:14 i 12:16 kada Bibinjci pomalo počinju stiskati i uspijevaju izjednačiti na 18:18 te blokom Tomislava Šimunića doći u vodstvo. Vukovarci nezadovoljni jednom odlukom suca Belića glasno prosvjeduju, a najglasniji je Mato Rošić koji dobiva žuti karton i Goran ima dva razlike za 21:19. Goran kod 21:21 zove time-out da bi David Bugarija po lijevoj strani dijagonalom prošao za 22:21. Vukovarci izjednačuju, a Roko Frleta ponovno dovodi Goran u vodstvo za 23:22. Momčad Rudolfa Tomića dobiva dva uzastopna poena i na servis dolazi njihov ubojiti smečer Mario Tepert. Siguran prijem Tomislava Šimunića i David Bugarija prolazi uz crtu za 24:24. Vukovar ponovno dolazi u vodstvo, a domaći izjednačuju i Antonio Kinda na mreži zaustavlja Miloša Petkovića za Goranovo vodstvo 26:25. Stipe Šimunić ne pušta loptu koja je išla u out i Vukovar izjednačuje, da bi Antonio Kinda prošao s lijeve strane za vodstvo Bibinjaca, a David Bugarija riješio prvi set postavljajući konačnih 28:26.
Publika u dvorani je živnula, prvi set okarakterizirali su izvrsni prijemi Antonija Kinde, sigurna obrana polja i dobar blok. Ali to je sve što smo u ovom susretu vidjeli od Gorana.
U sljedeća tri seta postojala je samo jedna momčad koja Goranu u nastavku susreta nije dala prigodu niti se približiti dobitku seta.
– Zadovoljan sam pobjedom, a igrom ekipe nisam nimalo zadovoljan. Od 5 igrača, jer libero je morao prisilno igrati na pucaču, nijedan nije igrao kako treba i onako kako se dogovaramo. Podcijenili smo od prvog trenutka ekipu Bibinja i to je rezultiralo nakon velikog vodstva da prvi set izgubimo. A poslije smo igrali s velikim oscilacijama. Na kraju smo pobijedili, puno smo bolja ekipa. Oni su podcijenili toliko ekipu Bibinja kao da će pobjeda sama doći, a poznato je da je Bibinje borbena ekipa i željna igre, i kada ih krene teško se vratiti u igru. Čestitam ekipi Bibinja na borbenosti, a svojima ne čestitam ništa – loši su bili – rekao je gostujući kapetan Rudolf Tomić.
– Bili su smireniji, a mi još nismo uigrani što se vidjelo po serijama grešaka koje nam se događaju, a poslije se teško vraćati. Prvi set smo se borili i zasluženo ga uzeli, a poslije smo stali i mislili lako ćemo. Ali to ne ide tako u odbojci, oni su to na kraju rutinski odradili – imaju uigrane akcije i to što su uigrali i ostvare, a mi i ono što smo uigrali nismo ostvarili. Bili su bolji i svaka im čast – rekao je Tomislav Šimunić, domaći kapetan.
– U startu seta nismo dobro krenuli, ali smo poslije krenuli odlično. Neke izmjene sam napravio i pogodio. Dobili smo prvi set i to ih je izgleda zadovoljilo. Nakon prvoga seta kao da smo se prepali uspjeha i nekako smo stali. Prema kraju smo sve više tonuli. Bilo je borbeno i učinili smo koliko smo u ovom trenutku mogli – rekao je Vice Fuzul, voditelj bibinjskoga tima.


GORAN – VUKOVAR 1:3


(28:26, 9:25, 21:25, 16:25)
BIBINJE – Dvorana Osnovne škole Stjepana Radića. Gledatelja 40. Suci: Dinko Ninić (Šibenik) i Stipe Belić (Zadar).
GORAN: T. Šimunić, Kinda, Frleta, Bugarija, A. Šimunić, S. Šimunić, J. Šimunić, Colić, Fuzul.
VUKOVAR: Rošić, Tepert, Petković, Prdić, Pelin, Jovanović, Mrđanin, Tomić.