Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

“Maslina” prikupila 16 doza

24.10.2011. 22:00
“Maslina”  prikupila 16 doza


Da humanost  ne poznaje granice te da iz  dana u dan u Zadru ima  sve više plemenitih osoba  spremnih u svakom trenutku nesebično pomagati  drugima, pokazuje primjer  gradske četvrti Maslina sa  pet tisuća stanovnika koji  su u prostorijama Mjesnog  odbora prvi put održali  akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija je  održana na inicijativu  Mjesnog odbora, a posebno njegova predsjednika dr. Željka Čuline i  tajnika Dubravka Barišića, a uz potporu zadarskog Crvenog križa i  gradskog Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb.
Predsjednik MO-a Čulina je najavio za koji dan  osnivanje i aktiva dobrovoljnih davatelja krvi koji  će nositi naziv “Maslina” i  koji će pored niza drugih  aktivnosti ubuduće godišnje organizirati dvije do  tri akcije. Dodao je da će  se u prostorijama MO-a  Masline u povodu Dana  dijabetesa 13. studenog  organizirati tribina na temu šećerne bolesti u sklopu koje će se građanima  mjeriti tlak i šećer u krvi.
Ovoj akciji pristupilo je  16 davatelja: Berislava Barešić, Roko Ščepec, Marinko Kokić, Dubravko  Barešić, Dean Ikač, Zvonimir Bukvić, Josip Bistre,  Kristijan Dražević, Ivan  Prtenjača, Josip Jandrić,  Davor Divković, Jakov Vidović, Filip Bach, Josip  Vulić, Željko Čulina i Danijel Lovrić.