Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

USKOK istražuje Končara zbog sumnje da je podmićivao Sanadera?

24.10.2011. 22:00
USKOK istražuje  Končara zbog sumnje da je podmićivao Sanadera?


USKOK je pokrenuo istragu protiv Danka Končara, Drage Radolovića, Kristijana Pilata, Slavena Tintora, Mladena Barišića i Ratka Mačeka zbog sumnje u podmićivanje bivšeg premijera Ive Sanadera, saznajemo iz pouzdanog izvora. Istraga je pokrenuta nakon što je, po pisanju nekih medija, predsjednik braniteljske udruge Zavjet Ninoslav Mogorović USKOK-u podnio kaznenu prijavu u kojoj se navodi da je Končar 2007. godine platio dva milijuna eura kako bi mu tadašnji premijer Sanader omogućio poslovnu prednost, zaštitu i korist pri njegovim poslovnim pothvatima. U prijavi se spominju kupnja trogirskog Brodotrogira kao i realizacija projekata poput Brijuni rivijere, Velopina u Malom Lošinju te legalizacija ranije kupljene srbijanske imovine u Jelsi na Hvaru te na Cresu.
Od svih koji se spominju u kaznenoj prijavi jučer nam je na telefon odgovorio jedino Slaven Tintor koji je kratko izjavio da nema komentara jer ne zna o čemu govorimo. “Nemam što reći novinarima. Baš nikakvih komentara nemam. Eto. Hvala”, kratko je odgovorio Tintor, brzinski poklopivši slušalicu. Pokušali smo dobiti i Ninoslava Mogorovića, koji je navodno predao kaznenu prijavu USKOK-u, no na njegov se kućni telefon, prijavljen u telefonskom imeniku, nije nitko javljao.
Na naš službeni upit je li pokrenuta istraga protiv spomenutih osoba iz ureda USKOK-a u Zagrebu dobili smo očekivani odgovor – da zbog zakonskih odredbi nisu u mogućnosti odgovoriti na naš upit. Naši izvori, pak, tvrde da je USKOK doista pokrenuo istragu protiv Končara i još pet osoba, a što će ona pokazati nitko ne želi nagađati.


Vinka Cetinski negira optužbe


Vinka Cetinski glavna osumnjičenica afere Končar-Cetinski jučer je istražnom sucu u Puli rekla da nema nikakva veze s optužbama da je sudjelovala u isisavanju novca iz tvrtki investitora Danka Končara, a još manje s najnovijim optužbama da je sudjelovala u pranju 73 milijuna kuna.