Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vrbanc: Momčad je najveći pobjednik

24.10.2011. 22:00
Vrbanc: Momčad je najveći pobjednik


Momčad je najveći pobjednik, a to što je netko zabio više, a netko manje koševa je nebitno – kazao je Vrbanc
Bez obzira što sam sada u dresu Zadra, prevladale su emocije u jednom trenutku, jer će mi Sinj uvijek ostati klub u kojem sam proveo najljepše dane – rekao je Radić


Lani u ovo doba zadarska košarkaška zbilja je bila NLB liga. Gostovalo se u Trnskom kod Zagreba, pa se dočekivao na Višnjiku češki Nymburk dok su ove sezone za najkošarkaškiji grad u Hrvata realnost putovanja širom Lijepe naše gdje nailaze na suparnike koji tako žarko žele uzeti skalp velikom Zadru. Nakon Križevaca gdje je to domaćim košarkašima pošlo za rukom, računali su na taj isti podvig i Sinjani. Aduti su im bili nikad manje izražena razlika u kvaliteti rostera Alkara i Zadra te vruća atmosfera u maloj sinjskoj dvorani, ali zaludu se pokazao njihov plan. Igrači Aleša Pipana su izgleda najozbiljnije shvatili jedinicu na prvom školskom satu u Križevcima te su uzeli “knjigu u ruke i zagrijali stolicu” što su na najbolji način demonstrirali u Sinju. Dovoljna je bila treće četvrtina (28:12) u kojoj su igrači u plavom razmontirali domaćina odličnom igrom u oba pravca, a dobitak za slovenskog stručnjaka su svakako Goran Vrbanc i Ivica Radić, koji su potvrdili da se radi o dva ovosezonska pojačanja na kojem će se graditi povratak Zadra na veliku košarkašku scenu sljedeće sezone. Da ne bi ispalo kako su samo Vrbanc i Radić donijeli vrijednu sinjsku pobjedu, treba istaknuti veliki doprinos Ivanova i Kaštropila koji su završili utakmicu svaki s 10 poena i 8 skokova. Tu je i Zadnik koji je odlično dirigirao zadarskim napadom, za razliku od indisponiranog Delaša te je uspio podijeliti 7 asistencija. Svoj dio je dobro odradio i mladi Šango, a malo su rezerviraniji ovog puta ostali Batur i Ramljak, Tončinić i već spomenuti Delaš. Iako su Sinjani nadmašili Zadrane u tri četvrtine utakmice ta treća je bila dovoljna da se ostvari prvi ovosezonski gostujući uspjeh.
Vrbanc i Radić povukli ostale
Riječanin Goran Vrbanc doveden je u posljednjim trenucima prijelaznog roka upravo da svojim šuterskim sposobnostima rješava utakmice i to mu je itekako uspjelo ove subote. Prometnuo se u junaka s 25 ubačenih poena od čega je bilo pet trica, a on će skromno ukazati na zasluge cijele momčadi.
– Bila je teška utakmica, nama jako bitna pogotovo nakon posrtanja u Križevcima. Momčad je najveći pobjednik, a to što je netko zabio više, a netko manje koševa je nebitno. Normalno, da sam zadovoljan svojom igrom kad se pobjedi, a želio bih samo da se nastavi ova dobra igra i u narednim utakmicama. Uz odličnu atmosferu na treninzima trebaju nam pobjede kako bi rasli kao momčad i ja vjerujem da će tako i biti – kazao je Vrbanc nakon utakmice, a njegov kolega.
Ivica Radić imao je dvojake osjećaje prije prvog sudačkog podbacivanja, jer mu je Alkar za kojeg je branio boje dugo godina ostao duboko zapečaćen u srcu. Ipak, ovog puta je bio s druge strane te je jedan od zaslužnijih za tugu Sinjana nakon utakmice. U pobjedu Zadra je ugradio umalo dvostruko-dvostruki učinak, 12 poena i 9 skokova.
– Bez obzira što sam sada u dresu Zadra, prevladale su emocije u jednom trenutku, jer će mi Sinj uvijek ostati klub u kojem sam proveo najljepše dane. Zato mi je bilo teško igrati protiv donedavno mojih Sinjana, no kao profesionalac nisam imao milosti. Dobro smo se pripremili za utakmicu, znali smo da su malo kratki po pitanju fizičke spreme i bili smo dovoljno strpljivi da ih dočekamo. U trećoj četvrtini nam se otvorilo, zaigrali smo kako treba te smo ostvarili veliku prednost koju smo znali sačuvati do kraja utakmice. Ne bih izdvajao pojedince, pobijedila je momčad i mislim da smo na pravom putu ako nastavimo ovako igrati – zaključio je Radić.


Zadar na čelu A-1 karavane




Nakon početnog kiksa u Križevcima, košarkaši Zadra su već nakon treće utakmice uspjeli zasjesti na vrh A-1 ljestvice gdje su svi i predviđali da bi trebao biti. Liga se već nakon tri kola pokazala izuzetno izjednačenom, jer više nema nijedne momčadi koja ima nulu u rubrici poraza, a pomalo se kristalizira vrh ljestvice kojeg predvode Zadar, Split, Jolly JBS doduše uz trenutačnu podužu pratnju u kojoj se nalaze Križevci, Zabok i Kvarner 2010. Treće kolo je donijelo prvo posrtanje Splita i to na istom mjestu “zločina” za Zadrane, u Križevcima. Igrači Tihomira Bujana su pokazali da će teško ispustiti domaći teren, dok su u gostima ipak neka druga momčad. Šibenski Jolly JBS je imao šut za pobjedu u Slavonskom Brodu, no njihov Amerikanac Ross nije bio precizan u zadnjem napadu. Iznenađujuće je krenuo Kvarner kojem su svi predviđali tešku borbu za ostanak, no igrači s Kozale demantirali su zasad sve to s dvije pobjede. Na samom dnu je sljedeći Zadrov protivnik VROS Darda koja će ako se preslika igra Pipanovih igrača u subotu na Višnjiku vjerojatno ostati zakovani za dno i nakon četiri odigrana kola.