Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Brala trade u stečaju, imovina prebačena u druge firme

Autor: Ante Vidović

24.10.2012. 22:00
Brala trade u stečaju, imovina prebačena u druge firme

Foto: Velimir BRKIĆ



Nad tvrtkom Brala trade, u vlasništvu posedarskog poduzetnika i oporbenjaka općinskoj vlasti Roka Brale, pokrenut je stečaj na Trgovačkom sudu u Zadru. Zahtjev za pokretanje stečaja došao je od tvrtke Krši sa sjedištem u Posedarju, u vlasništvu Luke Uđenije, zbog duga od oko 100.000 kuna.
Roko Brala pojavio se na sudu te izjavio kako je račun tvrtke Brala trade, na kojem se trenutačno nalazi oko 100.000 kuna, blokiran zadnjih šest mjeseci te kako je posao s te tvrtke prebačen na četiri nove. Radi se o tvrtkama Plinara Brala, Benzinska pumpa Brala, Brala nekretnine i Brala transport. Osim posla prebačen je i najveći dio imovine. Potraživanja zbog kojih je proglašen stečaj Brala ne priznaje.
– Tvrtka Brale trade ne duguje tvrtki Krši ništa, što se može dokazati kroz pregled računovodstvene dokumentacije. Ukupan dug tvrtke Brala Trade iznosi 200.000 kuna, od čega Poreznoj upravi 20.000 kuna, a ostatak se odnosi na neplaćene kazne i pristojbe, rekao je Brala.
Dok je upitno hoće li se Krši u stječaju naplatiti, država sigurno to može. Osim 100.000 kuna koje stoje na blokiranom žiro računu, Brala trade od drugih poduzetnika ima potraživanja od 250.000 kuna, koja su sva utužena i nisu išla u zastaru. Najveći dužnik je prijevoznik Paško Zrilić s dugom od 76.000 kuna. Brala trade, također još uvijek posjeduje imovinu koju vlasnik procjenjuje na 500.000 kuna i koju je jučer nabrojio sutkinji Ardeni Bajlo. Riječ je uglavnom o radnim strojevima, računalnoj opremi i uredskom materijalu.