Foto: Ivan JAMIČIĆ
Renato Kraljev pripremao je brudet od hobotnice s orzom, Darko Miljanović brudet od hobotnice na crveno s bobom, a kuhari StolArta pripremali su hobotnicu na bosanski način
U sklopu manifestacije Zadar more večeras je pod vedrim nebom ispred Arsenala priređena prava gastroposlastica za sve ljubitelje morskih plodova, a osobito hobotnice.
Dva kuhara iz male škole brodogradnje StolArt, Emir i Davor, poznati zadarski chef Renato Kraljev te Arsenalov kuhar Darko Miljanović pokazali su svoje vještine u spremanju hobotnice i to u simpatičnom natjecanju “Tri hobotnice”. Da sve bude na razini pobrinuo se i strogi kritičar Masterchefa Radovan Marčić koji je stigao u Zadar kao poseban gost večeri.
– Ovo podneblje, baš Zadar sa svojim otocima i zaleđem, s puno verdure u kombinaciji s morem moglo bi hraniti cijelu Hrvatsku najfinijom hranom bez obzira na to je li ona iz mora ili iz zaleđa, kaže Marčić, a kako nema boljeg u poznavanju hrane vjerujemo mu na riječ.
Iako je tek ove godine službeni gost manifestacije Marčić je priznao kako je već i prije, prolazeći u ovo doba kroz Dalmaciju znao svratiti u Zadar kako bi pogledao barem koju izložbu.
– Godinama pratim ovu manifestaciju i uvijek mi se činilo pametno i zgodno na kraju sezone, pred zimu, podsjetiti se mora, kaže Marčić. Priznao je da hobotnica, koja se pripremala dok smo razgovarali s njim, odlično miriše, ali nije htio davati konačan sud prije negoli proba jelo.
Kuhari su se pobrinuli da posjetitelji koji su kasnije hobotnicu degustirali uživaju u pravoj raznolikosti okusa. Renato Kraljev pripremao je brudet od hobotnice s orzom, Darko Miljanović brudet od hobotnice na crveno s bobom, a kuhari StolArta pripremali su hobotnicu na bosanski način. Davor i Emir nisu željeli otkriti svoj tajni recept ovog neobičnog specijaliteta osim da je glavni sastojak hobotnica, gulio se i krumpir, a ostatak tajnih sastojaka ostao je samo kuharima poznata tajna.
Da nitko ne ostane gladan i žedan dok se čekala degustacija pobrinuli su se Arsenalovi kuhari koji su spremili dovoljno rižota od plodova mora za sve posjetitelje, a koji se prodavao po simboličnoj cijeni. U ponudi su bila i vina zadarskog podneblja.
najnovije
najčitanije
Nogomet
Pojačanje u uredu
Borussia Dortmund u klupskoj legendi pronašla novog glavnog direktora kluba
Zadar
PRIRODOSLOVNO-GRAFIČKA ŠKOLA
EKO DANI Drvo nade i biografija vode simboli ekoloških izazova
Scena
posebno iznenađenje
Jelena Rozga doživjela emotivan trenutak na pozornici
Zadar
ART DESIGN
Važno je da naši mladi upoznaju neke od najbitnijih dijelova zadarske umjetničke scene
Rukomet
bliži se kraj sezone
Dvije generacije Zadrana potvrdile titulu prvaka Dalmacije
Scena
VICE MARTINOVIĆ
TRAGEDIJA U ‘VEČERI ZA 5’: Natjecatelj umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se emisija prikaže
Zadar
PREDIVNO
Prvi put u Zadru zaposleni mladi s Down sindromom: ‘ Imaju predivnu voditeljicu i ekipu…’
Zadar
odjel za ginekologiju
VRIJEDNO PRIZNANJE Zadarska bolnica domaćin prvog tečaja ginekološke endoskopske kirurgije
Nogomet
TRENER MLAĐIH KATEGORIJA
Zadarski trener Patrik Puljić o borbi s bolešću: ‘Najteža faza bila je suočavanje s dijagnozom…’
Zadar
'za zadar'