Nin će opet graditi POS-ove stanove

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Nin
Fabio ŠIMIĆEV

Do kraja ovog mjeseca Grad Nin provodi anketu o potreba izgradnje stanova iz programa poticajne stanogradnje.

Po riječima Krešimira Laštre, inače savjetnika u Gradu Ninu, anketne upitnike preuzelo je 20-ak građana, ali je sigurno njih više preuzelo iste upitnike s web-stranice Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. Točnije, riječ je o zakonskoj obvezi koju mora provesti svaka jedinica lokalne samouprave kako bi se mogle utvrditi potrebe stanovništva za stambenim zbrinjavanjem.

- U Gradu Ninu još nismo odredili lokaciju gdje bismo gradili stanove POS-a. Naravno, to ovisi o iskazu interesa mještana. Grad Nin, međutim, već ima takvo jedno, veliko zemljište u blizini nove škole. Na istom mjestu planiramo graditi dječji vrtić, a za cijelo područje je napravljen Urbanistički plan uređenja zone Rupe, rekao nam je Laštro. Grad Nin već je jednom proveo program poticajne stanogradnje. Bilo je to prije osam godina kad su izgrađena svega četiri stana i isto toliki poslovnih prostora. Cijena kvadrata POS-a na Branimirovoj obali u Ninu iznosila je oko 900 eura.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno