Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Planiraju se i nova ulaganja u uređenje plaže

24.10.2016. 22:00
Planiraju se i nova ulaganja u uređenje plaže


Od početka travnja kada je službeno otvorio vrata pa zaključno do 15. listopada privlački autokamp Dalmacija ostvario je dva posto više noćenja nego u isto vrijeme lani. Podaci govore da ga je posjetilo ukupno 7.106 gostiju od čega njih 6.468 stranih te 638 domaćih. Svi oni ostvarili su 51.979 turističkih noćenja ili 2 posto više. Inozemni gosti imali su 45.010, a domaći 6.969 noćenja. Najviše je gostiju pristiglo iz Njemačke njih 2.250, potom iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Nizozemske…
– Do naredne turističke sezone u planu nam je dosta toga još učiniti na polju poboljšanja infrastrukture, a time i ugodnijeg boravka naših gostiju. Modernizirat ćemo manji sanitarni čvor, instalirati dodatnu javnu rasvjetu, provesti dodatnu parcelizaciju, urediti okoliš… Dakako da ćemo ipak u najvećoj mjeri posvetiti pozornost stanju plaže. U dogovoru s općinskim službama dohranit ćemo je s novim količinama pijeska, izgraditi novo odbojkaško igralište, a postavit ćemo i novu rampu koja će služiti osobama s invaliditetom za što lakši pristup moru, kazala je direktorica kampa Ana Oštrić.
Ovaj turistički objekt gospodari s 330 zemljišnih parcela veličine od 60 i 90 metara četvornih te 30-tak mobilnih kućica. Izvorni mu je vlasnik privlačka Poljoprivredna zadruga koja je prije pet godina s dvojicom koncesionara Robertom i Adrijanom Kapović sklopila desetogodišnji ugovor o korištenju uz godišnje plaćanje od 115.000 eura plus PDV.
Kako stvari za sada stoje najizglednije je da će se taj isti dokument nakon isteka na zadovoljstvo obiju strana produžiti. Do sada je u modernizaciju i hortikulturno uređenje objekta uloženo oko pola milijuna eura, a slijede i nova ulaganja koja će ovaj turistički dragulj općine Privalaka svrstati još više na ljestvici hrvatskih autokampova.