Zekić: Da je Zadar realizirao jedanaesterac...

Slika korisnika valentinam
Treneri Zadra i Osijeka nakon utakmice
Zadru bih zaželio pobjedu u subotu protiv Zagore, da se do zime približe što bliže vrhu Treće HNL jug i da se u sljedećoj sezoni vrate u Drugu HNL - kazao je trener Osijeka
Zvonko KUCELIN
ZADAR ARHIVIRAN, LOKOMOTIVA U MISLIMA - Zoran Zekić

Na konferenciji za novinare nakon dvoboja Zadra i Osijeka koja je u potpunosti pripala gostima iz Gradskog vrta, utakmicu su komentirali treneri, Leo Burčul i Zoran Zekić. S obzirom na prolazak u četvrtfinale Kupa puno boljeg raspoloženja je bio gostujući trener koji je prvi dobio riječ na ovoj "presici", što je uostalom i navika na Stanovima. naravno nakon uvoda u konferenciju koju je shodno običajima izveo Josip Bepo Bajlo čestitajući prije svega Osijeku i njegovom treneru, uz dodatak "a mojem dojučerašnjem igraču", na zasluženoj pobjedi.

- Prije svega hvala gospodin Bepu na čestitkama koje mi je uputio – kazao je Zekić na početku svog izlaganja.

- Bilo mi je jako ugodno u Zadru. Smatram da je naša pobjeda očekivana i zaslužena. Ipak, Zadar nam je 15-ak minuta u prvom poluvremenu stvarao probleme što nam se ne bi smjelo događati. Da je Zadar realizirao jedanaesterac ovaj dvoboj je mogao otići u neželjenom smjeru. Zadru bih zaželio pobjedu u subotu protiv Zagore, da se do zime približe što bliže vrhu Treće HNL jug i da se u sljedećoj sezoni vrate u Drugu HNL.

Kazao je nekoliko rečenica i o emocijama koje su mu definitivno proradile na, nekada njegovim, Stanovima.

- Sreo sam puno prijatelja i poznanika prije same utakmice. Imao sam dojam da sam tu igrao sedam ili osam godina, a ne jednu. Bilo mi je ugodno, ali i čudno s druge strane pogotovo što sam sjedio na suparničkoj klupi. Nedostaje tribina iza trenerske klupe koja je davala dodatni motiv nama igračima kada sam igrao na Stanovima.

Trener Zadra Leo Burčul čestitao je prije svega Osijeku na potpuno zasluženoj pobjedi.

- Čestitao bih prije svega Osijeku na zasluženoj pobjedi. Oni su bolje otvorili utakmicu, a mi smo se digli u posljednjih 15 minuta prvog dijela. Propustili smo realizirati najstrožu kaznu i nekoliko popuprilika u tom periodu. Drugi gol nas je početkom drugog poluvremena potpuno dotukao. Vidljivo je bilo da smo pali, a mogli smo do kraja stradati još više. U najavi sam kazao da nam je čast igrati protiv ovakvog protivnika kakav je Osijek, momčadi koja je legitimni kandidat za prvaka Hrvatske. Nas u subotu očekuje dvoboj u Unešiću i ta utakmica nam je prioritet. Nadam se da ćemo se skupiti, da se moja momčad nije ispraznila, da ćemo se rekuperati i odraditi uspješno gostovanje u Unešiću.

Burčul nije bio nešto posebno nezadovoljan izvedbom svoje momčadi.

- Nisam zadovoljan rezultatom i drugim poluvremenom. Ali u načelu jesam onime što su pružili moji igrači u prvom dijelu. Mi koji smo nekada igrali nogomet znali smo da je teško parirati ovako jakom Osijeku, pogotovo kada se promaši jedanaesterac. Razlika je evidentna, bilo je pitanje trenutka kada će Osijek okruniti svoju dominaciju i s koliko će zgoditaka "naplatiti" svoju pobjedu – kazao je Burčul.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno