Zadarskoj Zračnoj luci 101.000 eura za interaktivni kiosk

Slika korisnika valentinam
STEP-UP projekt E-planer
Riječ je, naime, o projektu koji će koristiti sve oblike prijevoza (vlak, trajekt, javni prijevoz, fleksibilni prijevoz te druge oblike) i kombinirati ih kako bi korisnicima pružio najbolja transportna rješenja
Vedran SITNICA
Projekt je predstavljen danas u Kneževoj palači

Zračna Luka Zadar uključila se u projekt STEP - UP za poboljšanje održive mobilnosti na području Italije i Hrvatske putem E-planera za putovanja, a što je predstavljeno na konferenciji "Intermodalni prijevoz i usluge info-mobilnosti" u Kneževoj palači.

Riječ je naime, o projektu koji će koristiti sve oblike prijevoza (vlak, trajekt, javni prijevoz, fleksibilni prijevoz te druge oblike) i kombinirati ih kako bi korisnicima pružio najbolja transportna rješenja. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 951.831 eura, dok će zadarska Zračna luka dobiti 101.740 eura.

- Ovaj projekt jako je važan za Zračnu luku Zadar jer ćemo podignuti nivo usluge. Naime, cilj je napraviti interaktivni kiosk ili ploču na kojem će biti posloženi svi odgovori potrebni gostima za lakše snalaženje pri izlasku iz aviona. Tu će se nalaziti informacije o prijevozu, smještaju te sve ostale prometne i turističke informacije. Ova ploča trebala bi se implementirati već sljedeće ljeto, rekla je Irena Ćosić, pomoćnica direktora Zračne luke Zadar. Istaknula je kako je ovo prvi EU projekt u kojem Zračna luka sudjeluje te imaju priliku vidjeti realizaciju cijele procedure.

Projekt predviđa šest pilot lokacija (tri u talijanskom programskom području i tri u hrvatskom), odnosno uključene su Regije Marche, Emilia Romagna, Lecce, Sveučilište u Trstu, Županija Splitsko-dalmatinske, Grad Šibenik te Zračna luka Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)