Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarski studenti tražili blago po gradu

25.10.2020. 10:14


Erasmus studenti Sveučilišta u Zadru, ali i poneki zainteresirani građanin sudjelovali su u »City Scavenger Huntu« ili lovu na blago po gradu. Ova zabavna akcija već se godinama jednog od izabranih dana u listopadu upriličuje i u Zadru i to u povodu europske kampanje »Time to move«, a u ovom gradu nositelj projekta je CINAZ, Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti Zadar u suradnji sa studentskom organizacijom Erasmus students network (ESN) Zadar.
U lovu na blago po gradu mogla se prijaviti ekipa do tri osobe. Aktivnost je uključivala timski rad, rješavanje izazova s popisa na zanimljiv i kreativan način i mnogo zabave. Svaki sudionik dobio je »Time to Move« promotivni ruksak, a pobjednička ekipa osvojila je dodatno i posebnu nagradu.
CINAZ je također u kampanji Time to move, u okviru koje su osmišljena besplatna događanja diljem Hrvatske i Europe, nedavno organizirao online predavanje nekadašnje zadarske studentice Valentine Buzuk, mlade i uspješne koordinatorica za ljudske resurse u američkoj tvrtki Amazon sa sjedištem u Luxemburgu. Buzuk svakodnevno doprinosi zapošljavanju novih kandidata iz Velike Britanije, Španjolske i Francuske. Put do ovog posla počela je graditi kroz stjecanje Erasmus iskustva tijekom studiranja na Sveučilištu u Zadru, kao i Erasmus razmjene studenata na Sveučilištu u Orléansu i Erasmus stručne prakse kao profesorice engleskog jezika u srednjoj školi u Lyonu. Na svojem predavanju u okviru ove kampanje Buzuk je dala mnoge korisne informacije i savjete o pronalasku stručne prakse i posla u institucijama EU-a te općenito o radu i životu mladih u inozemstvu.
Inače, ovom kampanjom se putem brojnih informativnih aktivnosti promoviraju mogućnosti koje europski obrazovni programi nude mladima – volontiranje, stipendije, stručne prakse, razmjene mladih, osposobljavanja i razni natječaji.