Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Anzuloviću u dotu Helbich ostavio tri pobjede i probuđenog Drežnjaka

25.10.2021. 07:05


Na Višnjiku je konačno, nakon mjesec i nešto dana čekanja, ubrizgana velika doza zadovoljstva, a za to je bilo dovoljno vezati dvije pobjede unutar 24 sata. Ona bitnija utakmica kontra Borca iz Čačka odrađena je kao abaligaški prvijenac u petak navečer u Krešinom domu, dok je sutradan osvojen Zadranima uvijek neugodni Baldekin. U oba ta susreta lajtmotiv zadarske pobjedničke priče bila je obrana, što je dokaz da se nešto počelo pozitivno kotrljati u momčadi koju je silom prilika pod svoje morao uzeti Srđan Helbich. Osječanin je uspio vezati tri pobjede (Vr. Osijek, Borac, Alkar) i pritom u potpunosti trgnuti momčad iz letargije koja je vladala dok je na kormilu stajao Ivan Perinčić. Uz to je sa stopostotnim učinkom bitnije olakšao posao novoustoličenom Vladimiru Anzuloviću koji će sjesti na tu »vruću« stolicu od petka kada na Višnjik stiže fenjeraš sinjski Alkar, a dva dana potom očekuje ga i gostovanje u Železniku.


Zalaganje i pristup
Helbichu se stoga definitivno mora odati priznanje, prvenstveno zbog prve abaligaške pobjede, a nije za zanemariti i jedan revitalizirani izgled njegovog sastava u drugoj utakmici odigranoj tek 20 sati nakon one s Čačanima. Kontra Šibenke egal je vrijedio sve do druge polovice treće četvrtine (44:45), a onda su domaći košarkaši u završnih 13 minuta susjedskog derbija bili prisiljeni položiti oružje i Zadar je uspio napraviti ono što mu nikako nije polazilo za rukom dugih mjesec dana, vezati uspjehe u oba natjecanja, a to je odjednom u svlačionicu vratilo gomilu, po putu, izgubljenog samopouzdanja. Skromni i tihi osječki strateg pak svu »krivnju« za te pobjede svalio je na svoje igrače koji su uistinu, u jednom danu, u dvije utakmice, pokazali zavidnu razinu zalaganja i konačno prešli s riječi na djela kada je u pitanju pristup.
– Na Baldekinu smo bili suočeni s teškom utakmicom nakon što smo dan prije odigrali iznimno zahtjevnu utakmicu protiv Borca. Čestitke igračima na pristupu i zalaganju, dali su svoj maksimum. Bilo je tu nekih sitnih grešaka i malo pada koncentracije, ali to je sve zbog umora nakon druge utakmice unutar 20 sati – kazao je Helbich nakon vrlo uspješne kratke epizode u ulozi prvog trenera Zadra. Sada štafetu predaje Vladimiru Anzuloviću, a dobre vijesti za novog glavnog trenera sigurno će predstavljati svojevrsni preporod dosad neprepoznatljivog Darija Drežnjaka.


Početak dobre serije
Krilni centar pristigao ovog ljeta iz Širokog bljesnuo je u dvostrukom programu odigranog u petak i subotu, a posebno je dojmljiv nastup upisao protiv Šibenke, dokazavši u posljednje vrijeme sve većem broju skeptika da ipak nije zaboravio igrati košarku. Štoviše, bio je ključ pobjede na Baldekinu s daleko najboljim učinkom od svih aktera susjedskog derbija, s ubačenih 23 poena i pet skokova u niti 20 minuta provedenih na terenu, čime se nadovezao na dobru dionicu u drugom poluvremenu susreta s Borcem, kada je zabio 10 poena i uhvatio šest lopti.
– Odigrali smo dobru utakmicu, iako je bilo jako teško nakon zahtjevnog dvoboja s Borcem. Skupili smo se, pokazali smo karakter i nastavili smo u tom ritmu. Otkada sam došao u Zadar praktički me nije bilo i nijednu utakmicu nisam odigrao kako treba, ali trudio sam se, radio i zahvaljujući Mariju Mandiru, koji mi je pomogao da se spremim, rad je počeo dolaziti na naplatu. Protiv Borca sam u ključnim trenucima nešto pogodio, protiv Šibenke, uz podršku suigrača, nastavio sam u tom ritmu i nadam se da je ovo tek početak jedne dobre serije, kako za mene osobno, tako i za momčad, što je najvažnije – kazao je Drežnjak nakon odlične izvedbe na Baldekinu.




ŠIBENKA 59 – ZADAR 73


(14:18, 16:16, 14:20, 15:19)
ŠIBENIK – Dvorana Baldekin. Gledatelja: 100. Suci: Nikola Perlić, Bojan Kruljac i Ivan Šverko.
ŠIBENKA: Kujundžić 8, Arslanagić, Rebić 4, Živković, Gulin 2, Bašić 3, Grgurica, Solomun 6, Antić 2, Jambrović 17, Pleadin 12, Paić 5. Trener: Damir Milačić.
ZADAR: Carter 7, Paponja, Jordano, Brala 6, Vuković 6, Bursać 4, Junaković 13, Buljan 2, Drežnjak 23, Mavra 4, Luković 8. Trener: Srđan Helbich.