Novi društveni domovi u Lisičiću, Vukšiću, Nadinu i Smilčiću

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Benkovački projekt vrijedan 14,2 milijuna kuna
U okviru projekta »Mreža domova« u sklopu Intervencijskog plana Grada Benkovca izgradit će se domovi u Lisičiću i Vukšiću, 1. faza u Nadinu i rekonstruirat će se dom u Smilčiću. Ukupna prijava projekta iznosi 14.169.024,32 kuna od čega EU sufinancira projekt s 85% sredstava odnosno 12.045.455,67 kuna. Radovi započinju krajem studenog s rokom izgradnje od 10 do 12 mjeseci, kaže benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić
DALIBOR LOVRIĆ
U Smilčiću će se rekonstruirati postojeći dom

Intervencijski plan Grada Benkovaca, u vrijednosti od 25 milijuna eura ili 180 milijuna kuna kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za Regionalni razvoj za jačanje gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije EU-a uklanjanjem neravnoteže među regijama, ima čak 12 sveobuhvatnih projekta od čega je već više od polovice i realizirano.
- U tijeku je potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. - 2020. između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) i korisnika Grada Benkovca za provedbu projekta Mreža domova u okviru Intervencijskog plana Grada Benkovca, kaže Tomislav Bulić, gradonačelnik Benkovca.

Partner projekta benkovačka Razvojna agencija

Nakon nedavno započete nadasve zahtjevne rekonstrukcije i dogradnje Benkovačkog sajma u vrijednosti od oko 27 milijuna kuna, u okviru projekta »Mreža domova« izgradit će se i rekonstruirati četiri društvena doma u mjestima koja administrativno pripadaju Gradu Benkovcu. Naime, izgradit će se društveni dom u Lisičiću, 1. faza društvenog doma u Nadinu, rekonstruirat će se društveni dom u Smilčiću - 1. faza te izgraditi društveni dom u Vukšiću.
- Ukupna prijava projekta iznosi 14.169.024,32 kuna od čega EU sufinancira projekt s 85% sredstava odnosno 12.045.455,67 kuna, ističe Bulić.
Partner u projektu je Razvojna agencija Grada Benkovca koja sudjeluje u postupku pripreme i prijave projekta i pripreme dokumentacije o javnoj nabavi.
- Provođenje projekta traje 19 mjeseci, a izvođenje radova 10 mjeseci, osim u Smilčiću gdje će radovi trajati 12 mjeseci, dodje benkovački gradonačelnik.

Širok spektar utjecaja na stanovništvo

U tijeku je provođenje postupka javne nabave i odabira najpovoljnijeg ponuđača te se početak radova očekuje u drugoj polovici sljedećeg mjeseca.
- Izgradnjom i opremanjem društvenih domova stvorit će se prostorne pretpostavke za prakticiranje udruživanja u civilnom sektoru, navodi Bulić dodajući kako će projekt »Mreža domova« imati širok spektar utjecaja na sve starosne grupe stanovništva.
- Također, sadržaje projekta moći će koristiti stanovnici svih zanimanja i interesa, svih vrsta aktivnosti, djeca, zaposleni, nezaposleni, studenti, učenici, poljoprivrednici, umirovljenici, umjetnici, itd., naglašava Bulić.
Riječ o jednom od 12 projekta iz Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima i izradi intervencijskih planova za gradove Beli Manastir (uključujući općinu Darda), Benkovac, Petrinju, Knin i Vukovar.

Povratak života i svježine

- Nadam se da se vidi da se po gradu radi i vraća život, svježina. Želimo stoga i ovim putem poslati poruku svim građanima Benkovca da je grad Benkovac grad budućnosti, perspektive i da je pred njim svjetla budućnost i želimo pokazati našim mladima da smo tu zbog njih, ističe Bulić, dodajući kako je riječ o povijesnim ulaganjima u grad Benkovac.
S projektom koji je pokrenut prije pet ili šest godina žele grad Benkovac koji je ugodan za življenje i otvoren za ulaganje.
- Želimo iskoristiti sve naše potencijale, a to su dio Karinskog mora, dio Vranskog jezera, središte smo Ravnih kotara i Bukovice i nalazimo se na vrlo dobrom prometnom položaju i u neposrednoj blizini autoputa i zračne luke tako da imamo veliki potencijal i na nama je da ga pokušamo iskoristiti, zaključuje Bulić.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)