Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

“Porat” i “Nada” napokon razdvojeni

Autor: Tomislav Jerak

24.11.2008. 23:00
“Porat” i “Nada” napokon razdvojeni

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Novi prostor je veliko olakšanje, ne samo za udrugu “Nada”, već i za udrugu “Porat”, budući da su dosad dijelili prostor. Ne radi se tu o međusobnoj netrpeljivosti, već o problematičnim situacijama kada se u istoj prostoriji nađu štićenik udruge “Porat” i njegovi roditelji iz “Nade”
Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika “Nada” jučer je otvorila novi radni prostor na Meladi u sklopu fitness centra “Walters gym”. U “Nadi” već dulje priželjkuju novi prostor što im se napokon ostvarilo, isključivo zahvaljujući Mariju Pešutu i Gradskom poglavarstvu te dr. Belindi Vuksan, koja je od početka daje izuzetnu podršku udruzi i stoji im na raspolaganju 24 sata.
– Pozdravio bih sve prisutne uime Poglavarstva i drago mi je da mogu pomoći udruzi, kao član i kao roditelj, i omogućiti im rad u novom prostoru, za koji se nadam da će za par godina biti veći i bliži centru grada, istaknuo je Mario Pešut.
Novi prostor je veliko olakšanje, ne samo za udrugu “Nadu”, već i za udrugu “Porat”, budući da su do sad dijelili prostor. Ne radi se tu o međusobnoj netrpeljivosti, već o problematičnim situacijama kada se u istoj prostoriji nađu štićenik udruge “Porat” i njegovi roditelji iz “Nade”, što su do sada rješavali premještanjem sastanaka u obližnji kafić.
– Uime roditelja udruge “Nada” želim svima toplu dobrodošlicu u naš novi prostor i pozivam sve roditelje koji imaju problem s djecom ovisnicima da nam hrabro pristupe. Zahvaljujem Gradskom poglavarstvu i svima koji su nam uputili pisma potpore i razumijevanja od početka rada naše udruge. Nama roditeljima treba pomoć u ovoj teškoj i neizvjesnoj borbi koju vodimo u svojim domovima, a ovaj prostor nam zasigurno predstavlja pozitivan pomak, kaže Ivanka Ledenko, predsjednica udruge “Nada”.