Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Radost gradu na dar

Autor:

24.11.2008. 23:00
Radost gradu na dar

Foto: Vedran SITNICA



Pripremili smo zanimljive radionice te različite recitacije, ples i pjesme te golemo platno s naslikanim simbolima grada Zadra koje djeca mogu obojiti. Također, djeca iz Dječjeg vrtića “Radost” izradila su i zastave sa simbolima grada, kazala je Nina Vujić iz marketinga Radija 057
U povodu obilježavanja Sv. Krševana, Dana grada Zadra, zadarski su mališani jučer svome gradu podarili prelijepu čestitku. Riječ je, naime, o dječjoj radionici pod nazivom “Gradu na dar” u kojoj su jučer na Narodnom trgu, u organizaciji Radija 057, sudjelovala djeca dječjih vrtića “Radost”.
Stoga su djeca iz ukupno sedam zadarskih vrtića s golemim nestrpljenjem dočekala jučerašnji dan kako bi pred brojnim prolaznicima pokazala sve ono što su danima prije marljivo uvježbala. Razlog je to zbog kojeg je jučer Narodni trg odjekivao dječjim smijehom, glasnim recitacijama i plesom posvećenim njihovom gradu.
– Ovo je svojevrstan dar gradu u povodu obilježavanja Dana grada. Pripremili smo stoga zanimljive radionice te različite recitacije, ples i pjesme te golemo platno s naslikanim simbolima grada Zadra koje djeca mogu obojiti. Također, djeca iz Dječjeg vrtića “Radost” izradila su i zastave sa simbolima grada koje su danas izvješene duž Kalelarge, kazala je Nina Vujić, iz marketinga Radija 057, istaknuvši također kako je za ovu priliku i Radio 057 doveo četiri zadarska sveca pa su tako među mališanima šetali i sv. Krševan, sv. Stošija, sv. Šime i sv. Zoilo.
Oni su, naime, na neki način imali i edukativnu ulogu jer su, svaki pojedinačno, ovim malim radoznalim licima pričali priču o svome životu, pruživši im tako vrijedne informacije o povijesti njihova grada.
Kako je napomenula Nina Vujić, ovo je prvi put da se na ovakav način obilježava Dan grada, a rezultat je, kako kaže, dugogodišnje uspješne suradnje Radija 057 i dječjih vrtića “Radost”.
Prethodno spomenuto golemo platno, na kojemu su bili naslikani simboli grada Zadra, dječica su bojila sama, prema vlastitoj želji i onako kako bi oni htjeli da Sv. Donat, Kalelarga ili Forum izgledaju. Sudeći prema učinjenom čini se da bi po njihovom Poluotok bio nalik na cirkus, a u šarenilu boja jedan se dio posebno isticao i to jarkom žutom bojom kojom je bio prekriven upravo Sv. Donat.
Obojala su to tri para malih spretnih ručica i to triju djevojčica Mirne, Cvite i Lare koje su kazale kako im je žuta boja, jednostavno, najljepša.
– Bojimo grad Zadar zato što je danas Sv. Krševan, a sve smo obojile u žuto zato jer nam je žuta najljepša. Danas nam je super na trgu, recitirale smo pjesme o gradu i plesale, a naučile smo sve za samo dva dana, kazale su složno ove simpatične djevojčice, koje su, kako same kažu, nabolje prijateljice u vrtiću, dodavši kako im je jučerašnji dan puno bolji od onih u vrtiću.