Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bit će to najtiši party u Zadru

Autor: Tomislav Jerak

24.11.2009. 23:00
Bit će to najtiši party u Zadru


Ovog vikenda, Zadrani željni novih iskustava i događaja u gradu, imat će prilike premijerno svjedočiti dvjema manifestacijama koje će se u petak i subotu održati u klubu Arsenal. U petak, ljubitelji klupske glazbe imat će priliku posjetiti Silent party, event trećeg tisućljeća, koji se nakon razvikanih svjetskih lokacija kao što su Ibiza, Goa, Pariz i Zrće, po prvi puta održava i u našem gradu. Samo za ovu priliku, Arsenal će izmijeniti svoje standardno radno vrijeme i kako to biva u svijetu elektronske glazbe, vrata će biti otvorena tek od 23 sati. Program će trajati do sitnih jutarnjih sati uz čak devet DJ-a, na čijim repertoarima će se naći raznih glazbenih žanrova, od housea, trancea, techna, trash dancea pa do undergrounda, punk rocka te latina. No, što je zapravo značenje i bit Silent partyija? Samo ime govori da se održava u tišini, što je samo po sebi nelogično ako ne znate o čemu se radi. Naime, za razliku od standardnih i ujedno bučnih elektro partyija, Silent party se odvija pod slušalicama pa će tako prvih 300 posjetitelja na ulazu dobiti bežične slušalice po cijeni od 30 kuna, pomoću kojih će se moći opredijeliti za DJ-a koji im najbolje leži po odabiru glazbe. Ovaj neobični i nadasve inovativni način održavanja partyija, jedan je od zadnjih svjetskih trendova koji bi trebao naići na dobar odaziv i u našoj sredini. Ako ništa drugo, barem ne bi trebalo doći do nelagodovanja stanara obližnjih zgrada, i potpisivanja raznoraznih peticija. Bit će zaista zanimljivo gledati kako u tišini ljudi komuniciraju plesnim pokretima. Ujedno, svima treba napomenuti da je ulaz besplatan, ali je broj slušalica ograničen na prvih tristo posjetitelja.
– Silent party održava se prvi put u Zadru i na ovu ekskluzivu dolazak su najavili mnogi Zadrani, no kako na rasplaganju imamo samo 300 slušalica morat će se potruditi doći u popodnevnim satima i na pultu rezervirati svoj par kod naših hostesa.
U konkurenciji je pregršt bandova iz cijele Hrvatske koji će se u subotu “sjatiti” u Arsenala, a neki od njih će čak i nastupiti uživo. Žiri je sročen od pomno biranih i ujedno iskusnih ljudi, koji se skoro cijeli život bave glazbom, što znači da će krajna odluka biti profesionalna i zaslužena. Napokon se i neafirmirani bandovi imaju ćemu nadati, pogotovo u ovoj nezahvalnoj situaciji za glazbenike, kakva je trenutačno u Hrvatskoj.
– Iako je prvi “Circoolar” organiziran u skromnim uvjetima, iznenadio nas je veliki broj dolazaka raznih grupa u Zadar na dodjelu, na kojoj će tako posjetitelja koji žive po raznim drugim gradovima biti više od 200. Sama dodjela bit će napravljena na najbolji mogući način i svi posjetitelji stvarno će uživati u showu. Nakon dodjele zabava se seli u klub Satir, gdje će se svi nominirani i pobjednici preseliti i proslaviti prvu uspješnu dodjelu, kaže Juras.