Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dožupan službenim vozilom udario srnu

Autor: Suzana Bandić

24.11.2009. 23:00
Dožupan službenim vozilom udario srnu

Foto: Vedran SITNICA



Dožupan Zrilić tvrdi kako nije službeno vozilo koristio u privatne svrhe već da se bavio politikom u okviru svojih ovlasti. Iz Županije, pak, tvrde kako ih dožupan ni o čemu nije izvijestio
Nakon što su mu iz Županije ljetos prigovorili zbog korištenja službenog vozila “opel vectra” tijekom godišnjeg odmora, dožupan Stanko Zrilić, po svemu sudeći, iz toga nije izvukao pouku te je još jednom prekršio Pravilnik o korištenju službenih vozila iz županijskog voznog parka.
To se dogodilo prošli vikend, a Zrilić je službenim županijskim vozilom, navodno, krenuo u Zagreb na skup HSLS-a. Sve bi najvjerojatnije prošlo nezapaženo da mu se na autoputu, nedaleko od Zagreba, nije dogodila prometna nezgoda kada mu je iznenada pred vozilo istrčala srna. Na vozilu je nastala tek manja materijalna šteta jer je on, kako nam je u telefonskom razgovoru kazao, vještim manevrom izbjegao direktan udarac u životinju te ju je samo okrznuo prednjim lijevim dijelom “vectre”. O svemu tome, kaže dožupan, obavijestio je policiju koja je izišla na mjesto nezgode i o tome sačinila zapisnik.
– Osim policije, obaviješteni su i nadležni u HAC-u i tamošnje lovno društvo koje je preuzelo životinju, kaže dožupan Zrilić.
Upitan je li sukladno Pravilniku ispunio putni nalog za korištenje vozila tijekom vikenda te je li istina da je vozilo koristio za privatne potrebe, to jest, stranačke, Zrilić odgovara kako je riječ o poslovnom putovanju na kojem se bavio politikom u skladu sa svojim ovlastima.
Potvrdio je kako je postupio po pravilima i ispunio potrebnu dokumentaciju, a onu koju još nije, kaže, predat će u narednih nekoliko dana, odnosno, čim to bude moguće.
No, u Županiji tvrde drugačije. Naime, prema njihovim informacijama, o korištenju vozila tijekom vikenda te o samoj nezgodi ne znaju još ništa, jer ih dožupan o tome nije obavijestio niti je ispunio dokumentaciju koju je dužan ispuniti.
Župan Stipe Zrilić kratko je samo kazao kako on ne zna niti kolika je šteta niti je o putovanju bio obaviješten, a o svemu će se, kaže, očitovati nakon što dobije uvid u dokumentaciju. Isto je i s uredom za financije i opće poslove u Županiji.
Neslužbeno, međutim, doznajemo, kako se ovakvo dožupanovo ponašenje, unatoč njegovim upornim nastojanjima da izbjegne obveze referiranja za svoje postupke, neće tolerirati, a sasvim je izvjesno i to da će još jednom zbog toga biti sankcioniran, upravo kao što je to bio i slučaj s neredovitim dolascima na posao i odbijanjem evidentiranja ulazaka i izlazaka iz zgrade Županije. To ga je, podsjetimo, koštalo devet tisuća kuna.