Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Radnici Peveca u štrajk?

Autor:

24.11.2009. 23:00
Radnici Peveca u štrajk?

Foto: Filip BRALA



Neisplaćivanje plaća je kažnjivo djelo i ako se uprava Peveca uskoro ne očituje o stanju u tvrtki te datumu isplate zaostalih plaća, najvjerojatnije ćemo uskoro obavijestiti i mjerodavno Državno odvjetništvo te inspekciju rada, kazao je Uranija
Ako se uprava tvrtke Pevec uskoro ne izjasni o stanju u tvrtki, dugovanjima i datumu isplate zaostalih plaće i putnih troškova radnicima, radnici će krenuti u štrajk, najavio je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH-a. Dodao je da su uvjeti za štrajk bili ispunjeni već 15. studenoga jer zaposlenicima nisu isplaćene dvije plaće te putni troškovi za rujan i listopad. Rekao je da su radnici gotovo svih Pevecovih prodajnih centara u Hrvatskoj koordinirano organizirali mirni prosvjed upozorenja te uskoro očekuju očitovanje uprave.
– Neisplaćivanje plaća je kažnjivo djelo i ako se uprava Peveca uskoro ne očituje o stanju u tvrtki te datumu isplate zaostalih plaća, najvjerojatnije ćemo uskoro obavijestiti i mjerodavno Državno odvjetništvo te inspekciju rada, kazao je Uranija.
Objasnio je da se zaposlenici boje za svoja radna mjesta, pogotovo oni u čijoj je obitelji oboje supružnika zaposleno u Peveca. Ipak, Uranija je kazao da se nada da će se uprava tvrtke uskoro očitovati te će se naći način za isplatu plaća zaposlenicima i za spašavanje tvrtke.