Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sagadin: Aris zaštićen kao lički medvjed

Autor: Viktor Bogut

24.11.2009. 23:00
Sagadin: Aris zaštićen kao lički medvjed


Suci su ih zaštitili. Ne kažem da su krali, ali Aris je imao zaštitu, pogotov kod kontakt igre – tvrdi Sagadin
Fotios Katsikaris, trener Arisa, bio je zadovoljan nakon utakmice. Kako i neće. Nakon lošijeg početka Arisa u grčkom prvenstvu, uspjeli su stabilizirati redove. A u Eurokupu su već u prvom kolu ostvarili gostujuću pobjedu, a žrtva je bio Zadar.
– Ovo je za nas bila velika pobjeda. I to iz nekoliko razloga. Prije svega uspjeli smo u gostima pobijediti vrlo dobru momčad Zadra, a osim toga Eurkup smo započeli na najbolji mogući način. Poznato je da smo mi imali mnogo problema. Momčad se promjenila u odnosu na prošlu sezonu i mi još tražimo način na koji ćemo pobjeđivati. Radi toga je ovo jako važna pobjeda – kazao je gostujući strateg koji je prokomentirao sinoćnji dvoboj.
– Igrali smo dobru obranu. To je presudilo. Mi to znamo i možemo igrati. Igrali smo pametno u tom segmetnu. Istina je da smo imali jako nizak postotak šuta za dva poena, samo 36 posto. To će mnoge možda začuditi, ali mi smo momčad koja želi pobjeđivati obranom. I to nam je uspjelo – dodao je Katsikaris.
Očekivano je nezadovoljan bio Zmago Sagadin. Loše je njegova momčad izgledala u sinoćnjoj utakmici. Aris je skup. Aris je objektivno jači od Zadra. Ali, je li se moglo više?
– Mi smo u ovoj utakmici imali izuzetno dobre, ali isto tako i izuzetno loše minute. Počeli smo briljantno. Očekivali smo da ćemo zadržati tu razinu igre, no imali smo veliki pad. Pogotovo krajem prvog i početkom drugog dijela – ističe Sagadin, čija je momčad u konačnici čak uspjela doći u priliku za pobjedu.
– Velikom borbenošću smo se uspjeli vratiti i u konačnici doći u priliku pobijediti. Prilikom zaostatka od jedan razlike dvaput smo imali napad. Na žalost to smo prokockali isključivo našim pogreškama.
Ali….
– Aris bio zaštićen kao lički medvjed.
Obrazložite!
– Suci su ih zaštitili. Ne kažem da su krali, ali Aris je imao zaštitu, pogotov kod kontakt igre.
Novinare je zanimalo je li zadarski trener nešto zamjerio svojim igračima.
– Oni su se borili. Vidljivo je i po statistici da su neki naši ključni igrači podbacili. Ali borbenosti nije nedostajalo.


Grčki novinari


<!– @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>
Da je Solun grad košarke, dokazuje i nekoliko ekipa grčkih novinara koje su sinoć došle u dvoranu Krešimira Ćosića izvještavati s utakmice Zadra i Arisa. Uglavnom je bilo riječ o ekipama s radijskih postaja, a sa momčadi je stigla i skupina od desetak ljubitelja kluba koji su se smjestili novinarsku ložu, odjeveni u žuta obilježja Arisa.
R. M.




Rekli su:


MICAH DOWNS
Aris nas je usporio
– Nismo uspjeli iz više razloga, a jedan od njih je taj da smo prestali igrati onako kako smo započeli utakmicu. Aris nam je usporio ritam i lagano su cjepkali našu prednost, a kasnije se nismo mogli pronaći u napadu.
MARKO CAR
Ne smijemo očajavati
– Izgubili smo od momčadi koja je pokrivena vrhunskim igračima na svim pozicijama. Uvijek je loše kad izgubiš kući, ali ne smijemo previše očajavati. Moramo misliti samo na sljedeću utakmicu, a to je Bosna u subotu. Suđenje ne bih komentirao, nije na meni da govorim o tome.
TOMISLAV RUŽIĆ
Igrali njihovu igru
– Otvorili smo odlično i onda smo stali. Izbacili su nas iz našeg ritma i prisilili da igramo njihovu igru. U drugom poluvremenu nismo mogli naći odgovor za njihovu igru i nismo uspjeli. Suđenje ne bih komentirao, ali činjenica je da mi nije dopušteno igrati. To sve objašnjava.
HRVOJE PERIĆ
Svi smo griješili
– Nismo odigrali dobru utakmicu i nije nas, osim na početku, išlo. Bili smo u nekoliko navrata blizu povratka u susret, ali tri njihova napada u pretposljednjoj minuti su presudila. Svi smo imali grešaka tako da ne treba biti prekritičan prema pojedinim igračima nego se okrenuti novim utakmicama.
A. DEŠPOJA