Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Za projekt u 2010. nema kuna!

Autor: Ivana Burica

24.11.2009. 23:00
Za projekt u 2010. nema kuna!

Foto: Adam VIDAS



To mi je potvrdila i glasnogovornica Ministarstva mora Marina Halužan. Mislim da je to velika šteta jer treba imati na umu činjenicu da se za državne linije koje zbog zatvorenog kanala Mali Ždrelac plove okolnim putem troši dodatnih 320.000 kuna mjesečno, odnosno 3,84 milijuna godišnje, kazao je Mate Perišić
Nakon pet mjeseci stanke danas se nastavljaju radovi na proširenju i produbljenju kanala Mali Ždrelac.
Podrazumijeva se i da je kanal, kojim su poljednjih mjeseci mogli ploviti brodovi širine do šest metara, ponovno zatvoren za sva plovila.
No, istovremeno jučer se na web srancama Ministarstva mora, prometa i infrastrukturemoglo pročitati da je u Proračunu za 2010. godinu za projekt Mali Ždrelac osigurano 0 kuna.
– To mi je potvrdila i glasnogovornica Ministarstva mora Marina Halužan. Mislim da je to velika šteta jer treba imati na umu činjenicu da se za državne linije koje zbog zatvorenog kanala Mali Ždrelac plove okolnim putem troši dodatnih 320.000 kuna mjesečno, odnosno 3,84 milijuna godišnje. Do kraja 2009. godine je za Mali Ždrelac osigurano 638.000 kuna, koje su preusmjerene s projekta Plivački gaz kraj otoka Cresa. Za dovršetak radova prema projektnoj dokumentaciji potrebno je još oko 16 milijuna kuna, kazao je direktor splitskog Plovputa Mate Perišić.
Nagađanja da bi izvođač splitski Konstruktor Inženjering uz pojačani tempo radove mogao završiti u zadanom roku, do 31. ožujka 2010. godine, sada padaju u vodu, a crne slutnje da će se još tko zna koliko dugo do Dugog otoka, Iža i Rave ploviti okolnim putem zbog čega će posebno patiti turizam i gospodarstvo na otocima, nažalost, postaju stvarnost.