Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Avi, Špiri i Avinoj majci presuda u ponedjeljak

24.11.2010. 23:00
Avi, Špiri i Avinoj majci presuda u ponedjeljak


Avi Karabatić (22), splitskoj manekenki i studentici talijanistike u Zadru, njezinom zaručniku Špiri Miličiću (24) i majci Sanji (40), 29. studenog, u ponedjeljak prijepodne, bit će izrečene presude na Općinskom sudu u Zadru gdje je protiv njih jučer, iza zatvorenih vrata sudnice, okončan postupak zbog ucjene sveučilišnog profesora Živka Nižića (67).
U sudskom postupku koji se od početka lipnja ove godine vodi pred sucem Ivicom Marinovićem saslušan je cijeli niz svjedoka među kojima i policijski djelatnici koji su nakon nagodbe s ucijenjenim profesorom organizirali sačekušu na autobusnom kolodvoru. U nju je najprije upao Špiro, prvooptuženi u ovom slučaju, došavši po sedam tisuća eura. Nedugo potom policajci su na kućnoj adresi pokupili i Avu, trećeoptuženu, te njezinu majku koja je kao drugooptužena u ovom slučaju osumnjičena za organizaciju cijelog slučaja.
Odmah po uhićenju Špiro, kojeg pred sudom brani poznata zadarska odvjetnica Tanja Budimir, djelomično je priznao krivnju, dok su Ava i njezina majka, tvrdile kako o ucjeni nisu ništa znale te da su nedužne. Iako je Ava, koja je na prvo ročište došla noseći u ruci sniježnu kuglu s anđelom, tražila da javnost bude uključena ističući kako ona nema što skrivati, sudac Marinović ga je ipak zatvorio za javnost na traženje odvjetnika Živka Nižića kako se dodatno ne bi potkopao njegov ugled i u javnost dospjele lascivne SMS poruke koje je slao Avi.
Ukoliko se Špiri dokaže krivnja prijeti mu kazna i do deset godina zatvora, a Avi i njezinoj majci i do pet. No, po izlasku iz sudske zgrade odvjetnici Ave i Sanje Karabatić, Frane Grbić i Doris Košta, izrazili su optimizam i nadu da će ishod suđenja biti pozitivan za njihove klijentice, a Ava je izjavila kako vjeruje da će presuda “oprati ljagu” s njezine obitelji.