Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ples, radionice i sport kao dar gradu

24.11.2010. 23:00
Ples, radionice i sport kao dar gradu


Organizirane su brojne različite aktivnosti – likovne, glazbene, literarne i plesno-ritmičke radionice kao i sportska natjecanja, rekla je Jasmina Matešić, ravnateljica Osnovne škole Krune Krstića
U povodu obilježavanja Dana grada Zadra Osnovna škola Krune Krstića jučer je organizirala Dan otvorenih vrata koji je zamišljena kao radni, ali nenastavni dan. Budući da je radni dan učenici su došli u školu, ali su se po svom izboru mogli uključiti u razna predavanja, radionice i slično.
– I ove smo školske godine, kao i proteklih pet ili šest godina, otvorili vrata naše škole svima koji su se željeli pridružiti u svijetu mašte, kreativnosti i neobičnog dječjeg stvaralaštva. Ovaj dan otvorenih vrata je posvećen Danu grada Zadra i organizirane su brojne različite aktivnosti – likovne, glazbene, literarne i plesno-ritmičke radionice kao i sportska natjecanja, rekla je Jasmina Matešić, ravnateljica Osnovne škole Krune Krstića. Dodala je da su učenicima ponudili različite aktivnosti u koje su se mogli uključiti prema svojim afinitetima i željama.
Pored sudjelovanja u radionicama jedan dio učenika je u pratnji svojih nastavnika išao u grad u posjet muzejima i crkvama.
– Ovo je nenastavni, ali radni dan i sva su djeca došla u školu. Spremno su se odazvali radionicama i s veseljem sudjeluju u njima, rekla je Matešić.
Rossana Discordia-Knežević, učiteljica 3. A razreda, pokazala nam je kako se njen razred pripremio na obilježavanje Dana grada Zadra.
– Učenici su radili podijeljeni u dvije skupine i izradili su plakate na kojima su zalijepili slike i fotografije grada i starih građevina. Potom su napisali gdje se te građevine nalaze i od kada datiraju. Prikupljali su podatke i sličice i na osnovi prikupljenih podataka su izradili svoje plakate, rekla je učiteljica Rossana. Dodala je da su djeca osim plakata crtala kulturno povijesne znamenitosti Zadra koje su također izložili na panou u razredu. Pored ovih aktivnosti djevojčice iz razreda su i zaplesale gradu.