Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Revijom frizura proslavljena punoljetnost škole

24.11.2010. 23:00
Revijom frizura proslavljena punoljetnost škole


Škola sad u svojim prostorima ima odlično opremljene učionice za praktičnu nastavu, a mogu organizirati i modne revije poput ove prekjučerašnje. Dvadesetak modela izmjenjivalo se pred publikom i žirijem


Obrtnička škola Gojka Matuline proslavila je svoju punoljetnost. Iako je i prije dokazala da je u svojoj struci već odavno zrela, na prekjučerašnji dan prije osamnaest godina škola je i službeno otvorena. Za Dan škole, a i u povodu Dana grada Zadra, učenici su i ove godine organizirali zanimljiv događaj. Cijela škola se skupila na reviji učeničkih radova – ekstravagantnih frizura, oslikanih noktiju i razigranog make – upa.
Dobro raspoloženu publiku na početku je pozdravila Maja Selimović, ravnateljica škole.
– Drage cure i jedan dečko, želim vam sretan Dan škole i dobru zabavu na reviji. U povodu Dana škole i grada Zadra, poklanjamo vam upis u Gradsku knjižnicu Zadar, rekla je Selimović.
Učenica Sara, koja je vodila program, ispričala je malo o povijesti škole, podsjetivši svih da su prije današnjih adekvatnih prostora učenici slušali nastavu i u Đačkom domu, u Pomorskoj školi, Centru za civilnu zaštitu, čak i po vrtićima.
Sad u svojim prostorima imaju odlično opremljene učionice za praktičnu nastavu, a mogu organizirati i modne revije poput ove prekjučerašnje. Dvadesetak modela izmjenjivalo se pred publikom i žirijem.
Frizure u avangardnom stilu plijenile su pozornost i čuđenje jer su u potpunosti napravljene od prirodne kose. Dio frizura su, takozvane instalacije koje se prije pripreme, a potom posebnom tehnikom “instaliraju” na glavu tako da se ne može primijetiti gdje završava kosa modela, a gdje počinje instalacija. Bilo je tu raznih šešira od kose, kruna, mašni, loptica, čak i buket ruža u vazi, kao i, već prepoznatljiv znak frizera ove škole, frizura u obliku Crkve sv. Donata. Sve su to napravile učenice smjera frizer sa svojom mentoricom Brankom Travicom.
“Donat na glavi” nosila je učenica kozmetičarka, Matea Juričić.
– Oko sat vremena je trebalo frizerki Maji Gazibanić da mi napravi frizuru, a to nije strašno. Donat sam već nosila na našoj reviji na Višnjiku i to mi je jako zabavno. A i ponosna sam, čast mi je nositi simbol grada Zadra, rekla je Matea.
Za najbolju frizuru ipak je nagradu odnio model frizerke Katarine Katavić, Javan Hasan, jedini dečko u školi, koji nagradu vjerojatno može zahvaliti odličnom stylingu po uzoru na Michaela Jacksona, kao i velikom pljesku i simpatijama njegovih kolegica.
– Upisao sam se prvo u Tehničku školu i nakon četiri dana pobjegao ovdje kod cura. Tu mogu birati, smije se Javan, dok se njegove kolegice svađaju oko toga koja mu je djevojka.
Drugu nagradu za frizuru dobila je Anita Nekić, koja je svom modelu na glavu instalirala crveno – crne loptice, a Xyla Margareta je za frizuru koja predstavlja vazu s buketom ruža dobila treću nagradu.
Modeli su nosili raznolik make up – od prirodnog, preko face arta do gejša-looka. Prvu nagradu za make up je dobila Antonija Lovrić, drugu Antonela Kolčeg, a treću Ela Vukšić.
Šareni, jednobojni, dugi ili kratki, žiri je dobro promotrio nokte modela i prvu nagradu dodijelio pedikerki Marijani Grbić, a drugu i treću Neviji Mužanović.